Afbeelding

Lezing over vlinders op Voorne

Actueel 243 keer gelezen

Rockanje - Op woensdag 20 februari 2019, om 20:30 - 22.00 uur, organiseert de KNNV afdeling Voorne een lezing door Kars Veling, directeur van de Vlinderstichting, over het behoud en herstel van vlinders en libellen. Locatie: Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje.

De dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was, zijn er 17 uitgestorven terwijl 30 van de overgebleven soorten op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook op Voorne Putten zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch is er hier nog genoeg te genieten.

De Vlinderstichting zet zich in voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Het gaat hierbij niet alleen om deze dieren zelf, maar omdat vlinders en libellen vreselijk verwende en kritische dieren zijn betekent een verbetering voor deze soorten dat veel andere planten en dieren ook hiervan zullen profiteren. Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op: • Welke eisen stellen vlinders? • Hoe leven ze en wat hebben ze nodig? • Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in onze omgeving voorkomen? • Hoe kunnen wij zorgen dat onze tuin een thuis voor vlinders wordt? Als u zelf vragen hebt over vlinders kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

Vooraf aan deze lezing heeft de KNNV zijn jaarlijkse Algemene ledenvergadering.

Opgeven is niet nodig en de entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant