Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

'Warme Truiendag' werd 'warme dag' in Oostvoorne

Actueel 415 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen vrijdag besteedde basisschool 'De Bosrand' uit Oostvoorne aandacht aan Warme Truiendag. Op 15 februari 2005 trad namelijk de Kyoto-overeenkomst in werking, een protocol dat moet leiden tot vermindering van de uitstoot van de broeikasgassen die leiden tot opwarming van de aarde.

Sindsdien is de noodzaak om de opwarming tegen te gaan alleen maar groter geworden, dus was De Bosrand een van de scholen waar de verwarming bewust wat graadjes lager werd gezet, die dag. Om het niet te koud te krijgen tijdens de lessen, kwamen de leerlingen van De Bosrand gekleed in warme truien naar school.

Lenteachtig
Maar dat was met de lenteachtige stralende weersomstandigheden eigenlijk helemaal niet nodig dit keer. De verwarming kon nagenoeg op nul en de truien konden op het warmste deel van de dag nog gewoon uit ook.

Gastles
Na een sportieve warming-up in de aula, kregen de leerlingen allemaal les over de mogelijkheden voor energiebesparing. De groepen 5, 6 en 7 kregen zelfs een extra les over het onderwerp, verzorgd door de Stichting Milieu Dicht.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant