Routinier Michael van Maurik kon een nederlaag voor Zwartewaal bij Abbenbroek ook niet voorkomen. (Foto: Peter de Jong).
Routinier Michael van Maurik kon een nederlaag voor Zwartewaal bij Abbenbroek ook niet voorkomen. (Foto: Peter de Jong). Foto: PETER DE JONG

Nederlaag OVV, Zwartewaal ook onderuit bij Abbenbroek

Actueel 253 keer gelezen

Middelharnis/Abbenbroek - OVV leed in Middelharnis een verrassende nederlaag bij De Jonge Spartaan: 4-2. Zwartewaal verloor een beladen derby bij Abenbroek met 3-1. De schade voor OVV, dat op ramkoers lag voor de winst van de tweede periode in de competitie van de derde klasse D, was beperkt omdat ook concurrent Rozenburg met 1-0 verloor bij Vierpolders.

'Maar dat neemt niet weg dat wij het tegen De Jonge Spartaan lelijk hebben laten liggen,' vond OVV-trainer Rob Vuik na afloop. 'We hadden het gewoon even niet.' Voor OVV scoorden Ferrani van vugt (0-1) en Yoeri Bak (2-2) de goals.

Rood
Zwartewaal beëindigde de derby bij Abbenbroek met tien man omdat aanvoerder Danny van der Spuij zichzelf bij de stand van 3-1 voor Abbenbroek uit de wedstrijd protesteerde. Van der Spuij zag zijn 3-2 afgekeurd en mopperde vervolgens zo hardnekkig bij de scheidsrechter dat die eerst geel en daarna weer geel trok. De goal van Zwartewaal werd door Ramon de la Haye gescoord vanaf de stip. Het was de 2-1 in de wedstrijd.

Gelijkmaker
'Toen Ramon scoorde, hing ook de gelijkmaker in de lucht,' zag Zwartewaal-trainer Ron Klein. 'Maar dat liep dus even anders...'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant