Afbeelding

Bezoek aan Flakkee: Rockanje wint, Zwartewaal onderuit

Actueel 277 keer gelezen

Dirksland/Stad aan 't Haringvliet - Op bezoek op Flakkee pakte Rockanje afgelopen zaterdag drie punten bij subtopper DVV '09: 1-3. Zwartewaal verloor met dezelfde cijfers bij SNS: 3-1. Rockanje ging daardoor over Zwartewaal heen op de ranglijst in de vierde klasse H, waar beide ploegen zich vooralsnog met een plaats in de middenmoot tevreden moeten stellen.

'We blijven nog steeds groeien,' zegt trainer Harry Rusken over het voetbal van Rockanje. 'DVV '09 was derde op de ranglijst, maar op onze zege was echt niks af te dingen. Sander de Ruijter zette ons op voorsprong. DVV maakte gelijk, maar nog voor rust zette Yoeri 't Mannetje ons weer op voorsprong. En in de tweede helft schoot Sven Groenenboom de wedstrijd voor ons op slot: 1-3.'

Tegen
'Vorig seizoen zat alles voor ons mee,' blikte trainer Ron Klein na afloop van alweer een nederlaag met heimwee terug op zijn eerste seizoen bij Zwartewaal. 'Maar nu zit alles tegen. We scoren niet zo makkelijk meer. Ferry van der Spuij is lang niet elke week beschikbaar en ontbrak ook tegen SNS weer. En ook de andere jongens die eerder heel trefzeker waren, zitten in een moeilijke periode.'
Ramon de la Haye tekende bij 3-0 voor de eretreffer van Zwartewaal: 3-1.