Marco Etten op twee na snelste winnaar ooit in 'Halve' | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
} Logo weekbladwestvoorne.nl
Marco van Etten en Sanne Mooldijk waren de winnaars op de 21,1 kilometer van de 'Halve van Oostvoorne'.  (Foto: Wil van Balen).
Marco van Etten en Sanne Mooldijk waren de winnaars op de 21,1 kilometer van de 'Halve van Oostvoorne'. (Foto: Wil van Balen). (Foto: )

Marco Etten op twee na snelste winnaar ooit in 'Halve'

  •   148 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne – De een zijn dood is de ander zijn brood. Mede omdat de City Pier City-loop in Den Haag wegens 'code oranje' werd afgelast, kwam er afgelopen zondag een recordaantal deelnemers op de Halve van Oostvoorne af.

De organisatie kwamen werd overspoeld met aanmeldingen van 'dag-inschrijvers' die vanuit Den Haag naar Oostvoorne uitweken.

Maximum capaciteit
Bij 700 was de maximum capaciteit bereikt. Die ochtendwaren vanwege de wind ook al in allerijl de tent en het doek bij start&finish op het OVV-complex aan de Zwartelaan afgebroken. Ondanks code oranje waren de tijden van de deelnemers alleszins acceptabel en die van de snelsten zelfs beter dan ze de laatste jaren waren. Winnaar Marco van Etten is na parcoursrecordhouder Michel de Maat en Wim Padmos (nu lid van het organisatieteam) zelfs de op twee na snelste winnaar in de "Halve' ooit. Etten finishte bijna vier minuten eerder dan nummer twee, Jean Andrew Fimal uit Rotterdam. Snelste dame was de Rotterdamse Sanne Mooldijk die op haar eerste halve marathon direct een tijd van 1.20.46 neerzette.

Winnaars
36ste 'Halve van Oostvoorne':8 km: Tijn Huberts (R''dam) 28.24 en Rose Enthoven (Den Haag) 30.12; 21,1 km : Marco Etten (R'dam) 1.08.28 en Sanne Mooldijk (R'dam) 1.20.46.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>