Afbeelding
Foto: pixabay.com

Morgen acties en stakingen voor een goed pensioen

Actueel 231 keer gelezen

Regio - Vanavond om 23.00 uur beginnen de stakingen in de havens van o.a. Rotterdam en Amsterdam. Morgen zijn er diverse acties en stakingen in de hoop de overheid te bewegen de pensioenleeftijd niet nog verder te verhogen.

Tussen 6.00 en 7.06 uur vindt er een 66 minuten staking plaats bij de spoorwegen en het stadsvervoer in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Voor bus, metro en tram van de RET betekent dit, dat de dienstregeling pas om 7.06 uur wordt opgestart. Eerder rijden er geen bussen, metro's en trams. Dit geldt ook voor de bussen van het Vervangend Vervoer Hoekse Lijn. Ook het treinverkeer gaat dus hinder ondervinden van de staking. De Fast Ferry vaart wel volgens dienstregeling.
De RET staat niet achter de staking, omdat dit reizigers dupeert. Wel begrijpt de RET de zorgen over de AOW-leeftijd bij zware beroepen. Doordat de dienstregeling pas om 7.06 uur wordt opgestart, zal het langer duren voordat alle voertuigen weer helemaal volgens dienstregeling rijden. Houd daarom rekening met extra reistijd.

De metaalsector, de bouw en de schoonmaaksector staakt 24 uur. Ook zijn er vanaf 7.00 uur acties van de politiebonden en andere veiligheidsbonden op de snelwegen in het gehele land.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant