Afbeelding

Twee soorten leningen van Westvoorne onder de loep

Actueel 339 keer gelezen

Westvoorne – Slechts weinig mensen lenen geld van de gemeente Westvoorne voor de aanpassing van hun woning. De verstrekte duurzaamheidsleningen zijn op een hand te tellen.

In 2017 zijn twee gemeentelijke leningen in het leven geroepen. De duurzaamheidslening is het eerste jaar drie keer verstrekt. Inwoners leenden het geld voor het plaatsen van kunststof kozijnen en dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Het totaalbedrag van de verstrekte leningen bedroeg ruim 47.000 euro. Er is in de gemeentelijke begroting een ton voor gereserveerd voor woningen met een WOZ-waarde lager dan 350.000 euro. Ook bestaat de mogelijkheid om een bedrag van maximaal 50.000 euro te lenen voor het levensloopbestendig maken van een woning, zodat bewoners op latere leeftijd in de woning kunnen blijven wonen. Van die mogelijkheid maakte het eerste jaar helemaal niemand gebruik.

De gemeenteraad van Westvoorne wil mogelijk in april de duurzaamheids- en blijverslening opnieuw bespreken en mogelijk aanpassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant