[VIDEO] Goede aanloop bij Westvoornse bedrijven tijdens 'Kom in de Kas' | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Er was volop belangstelling voor de stands van de  'Kom in de Kas-fair' in De Oude Proeftuin in Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Er was volop belangstelling voor de stands van de 'Kom in de Kas-fair' in De Oude Proeftuin in Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)
VIDEO

Goede aanloop bij Westvoornse bedrijven tijdens 'Kom in de Kas'

  •   86 keer gelezen   Actueel

Westvoorne – In tegenstelling tot vorig jaar was het afgelopen zaterdag een ietwat druilerige dag, maar dat weerhield het publiek er toch niet van om in Westvoorne massaal de adressen te bezoeken die meewerkten aan de jaarlijkse 'Kom in de Kas-dag'.

Al 's morgens vroeg was er aan de Heveringseweg in Rockanje een verkeersregelaar in de weer om het publiek dat op de open dag en de speciale 'Kom in de Kas-fair' van De Oude Proeftuin afkwam, de juiste weg te wijzen om het bedrijf van de familie De Snaaijer te bereiken.

'Blusbar'
Ook de Stichting brandweer old -timer Oostvoorne-Tinte had een plekje op de fair om aandacht en bijdragen te vragen voor het onderhoud van de unieke oude brandweerwagen die onder het beheer van de stichting valt. Een drankje bij de 'blusbar' voor het goede doel ging er goed in.

Goed bezocht
Maar ook de overige 'Kom in de Kas-adressen' in Westvoorne werden goed bezocht. De pas sinds 2013 actieve Maatschap Beukelman-Visser toonde aan de Torenweg in Rockanje hoe op het bedrijf de groente in de 'volle grond' wordt gekweekt. Het bedrijf is actief in de teelt van groenten en wortel- en knolgewassen. Bij melkveehouderij Poot aan de Th Cornelisweg in Rockanje kon inzicht worden verkregen over het fokken van melkvee en de melkproductie en aan de Willemansweg in Oostvoorne opende Willem Jongenotter de deuren van zijn kwekerij opdat het publiek ter plaatse een indruk kon krijgen van het kweekproces van het kattengras, waarin Jongenotter zich specialiseert. Het uitsluitend voor katten bedoelde gewas, dat de dieren helpt om braakballen te vormen om van de overtollige haartjes in de bek af te komen, wordt ook geëxporteerd naar landen als Duitsland, Oostenrijk, Tjechië en Polen.

Kasgroente
Natuurlijk deed ook 'Vers van Voorne aan de Konneweg in Tinte mee aan 'Kom in de Kas'. Jan Varekamp teelt op 'Vers Van Voorne' groente op duurzame wijze en is altijd op zoek naar manieren om zijn producten zo dicht mogelijk bij de consument te brengen. Regelmatig worden groepen, variërend van schoolkinderen tot ouderen, uitgenodigd om te zien met hoeveel toewijding de producten op 'Verrs van Voorne' worden geteeld. En ook afgelopen zaterdag wist het publiek de weg naar de Konneweg goed te vinden.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>