Afbeelding
Foto: Ed van Alem

Taxateur Arie Molendijk komt alsnog naar Badhotel Rockanje

Actueel 306 keer gelezen

Rockanje -  's Lands bekendste boekentaxateur Arie Molendijk komt alsnog naar Badhotel  Rockanje op zaterdag 20 april van 10.00 tot 13.00 uur. Door een onverwachte ziekenhuisopname kon hij niet aanwezig zijn j.l. op 26 maart.

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc.), handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. 1 december 2018 heeft hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 2 jaar geleden  jaar was hij  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts en op de boekenparade van de Koninklijke Bibliotheek In Den Haag. Hij is lands bekendst taxateur van boeken !!!.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto's of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in het hotel, Tweede Slag 1vanaf 10.00 uur tot ca. 13.00 uur. Informatie niet via het hotel maar zie de site www.molendijkboeken.nl. Zij staan u heel graag te woord eventueel voor verkoop of inbreng voor de veiling. Iedereen is van harte welkom! Laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!  Een deskundige restauratie indien nodig is zeker op zijn plaats voor zeldzame boeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant