De citroenvlinder (Foto: Hugo van der Slot)
De citroenvlinder (Foto: Hugo van der Slot) Foto: HugovanderSlot

Cursus Vlinders en Libellen voor beginners

Actueel 271 keer gelezen

Rockanje - Wilt u wel eens weten wat voor een schitterend beestje daar voorbij vliegt of fladdert? Hoe dat beestje eet, leeft en overleeft? Hoe het innig samenleeft met een of meerdere soorten planten? Van welke landschappen het houdt en van welke het gruwt? Dan is dit voor u een geschikte cursus.

De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap te Rockanje. Daarnaast zijn er twee middagexcursies in verschillende delen van de duinen van Voorne.

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 42,50 per deelnemer (€ 35 voor leden KNNV of IVN). Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 25 zijn. Het cursus materiaal wordt u digitaal aangeboden. Tevens ontvangt u een zoekkaart met veel voorkomende vlindersoorten. De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavond 28 mei, zaterdagmiddag 1 juni, dinsdagavond 4 juni, dinsdagavond 11 juni en zaterdagmiddag 15 juni. Indien de weersomstandigheden ongunstig zijn zullen andere data worden afgesproken. De avondprogramma's duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de middagexcursies van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (0181-484661). Aanmeldingen voor de cursus kunnen voor 7 mei gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant