Schitterende inhaalrace brengt Senna van Soelen op het podium | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl

Schitterende inhaalrace brengt Senna van Soelen op het podium

  •   174 keer gelezen   Actueel

Rockanje - Het was even stressen voor Senna van Soelen tijdens het GK4-kampioenschap in het Belgische Mariembourg. Voorafgaand aan de afsluitende derde race haperde de startmotor van de 13-jarige karter uit Rockanje, waardoor de coureur achteraan het veld van de IAME X30 Junior Nationaal-klasse moest starten. Eén voor één haalde Senna de concurrentie in en later bleek zijn vijfde plaats in de derde race voldoende voor de gang naar het podium. Door twee derde plaatsen in de eerste twee races eindigde hij als derde overall.

"Dat was een mooie inhaalrace, ik pakte de één na de ander", glunderde Senna nadat hij bij de prijsuitreiking pas hoorde dat hij derde was geworden. "Ik moest ook wel. Het enige dat ik dacht was 'gas geven en de rem niet aanraken'.  Voor de prijsuitreiking wist ik niet zeker of ik op het podium stond of niet. Toen de vierde werd omgeroepen wist ik het zeker en was ik opgelucht en blij."

Senna kart inmiddels al zeven jaar en via de Honda Cadet-klasse en de Mini Parilla 60 cc rijdt hij nu in de Junior Nationaal-klasse. Bij de openingsrace van 2019 in Genk gooide een valse start en het slechte weer roet in het eten. In de twee races eindigde de coureur van Racing Team Keijzer als tweede. "Maar in de eerste race had ik een valse start en door die 10 seconden tijdstraf eindigde ik als negende. In de tweede race klom ik op naar P2, vlak achter de nummer 1. Helaas werd de derde race afgelast vanwege het weer, anders had ik daar al op het podium gestaan." Door de tijdstraf werd Senna in Genk nipt vierde.

In Mariembourg ging Senna al een stapje hoger, maar bij de derde race van het jaar in Venray hoopt hij op meer. "In Venray wil ik eerste worden", klinkt het overtuigend. "Ik wil dit kampioenschap winnen. Daar doe ik mijn uiterste best voor. Ik denk dat ik zonder pech beter was geweest dan de nummer 1 en 2 van vandaag. Daniel en Nick hadden een mooi gevecht om de zege, maar ik had me graag in de strijd willen mengen. In Venray moet het gebeuren, daar wil ik winnen."

Via de kartsport hoopt Senna snel de stap naar de grote circuits te maken. "Ik wil graag op mijn 15e in een raceauto rijden. Dat kan in de Ford Fiesta Cup. In die klasse wil ik graag mijn eerste stappen in de autosport zetten. Ik wil zo lang mogelijk blijven racen en hopelijk doorstoten naar mijn favoriete klasse de GT4."

Senna wil via deze weg graag zijn ouders, de familie Broeders en zijn sponsoren bedanken. Senna wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Lambert & Company BV, Porsche Centrum Gelderland, Van Lint Schilders, IMAP DB&S, Perfect Partners, Pascal van de Berg Hoveniers, E. Groeneweg Fiscalist, Peli. Cases & Lights.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>