Noor Bitter
Noor Bitter

Kunstwerk Westvoorne

Actueel 410 keer gelezen

Westvoorne - Op 28, 29 en 30 juni 2019 organiseert Kunstwerk Westvoorne weer de jaarlijkse fietstocht langs diverse mooie locaties waar ruim 47 kunstenaars hun werk tonen. De fietstocht voert u door het mooie duingebied langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute.

Tot eind juni stellen wij alle deelnemers aan u voor.

Noor Bitter
Noor heeft haar keramiek opleiding gevolgd aan de kunstacademie in Eeklo. Aanvankelijk werkte zij met gips, dat gegoten werd. Momenteel werkt Noor met chamotte klei op een fijne, maar ook grove manier. Ze gebruikt ook porselein klei, in het bijzonder bone China, een zeer fijn gietporselein.

Marja Bergwerff
Marja maakt glaskunst. Na een opleiding in Engeland weet ze feilloos kleuren te maken en in elkaar te laten overvloeien tot een kleurig en lichtdoorlatend geheel. Door het gebruik van een verharder is geen oven meer nodig en kan het glas zowel binnen als buiten toegepast worden. Marja werkt ook met de HotPot, waarbij glas gesmolten wordt dat ze vervolgens verwerkt tot prachtige sieraden

Kobi van der Kooi
Kobi zei als kind altijd dat ze 'dingenmaker' wilde worden en dat is haar gelukt. Haar opleiding heeft ze gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam en de Kunstacademie in Den Haag. Kobi werkt in veel technieken, zowel schilder- als tekentechnieken, en daarnaast maakt ze keramische objecten, soms gecombineerd met glas.

Yvonne Hulstede
Yvonne is edelsmid. Ze is opgeleid aan De Rietveld Academie en ging in de leer bij de bekende edelsmid Karel Niehorster. Zij heeft haar 'meesterteken' gehaald. De sieraden ontstaan terwijl ze aan het werk is. Alle sieraden zijn unica's. Ze werkt met goud en zilver, maar ook met titanium, koper en messing.

Kobi v.d. Kooi
Yvonne Hulstede
Marja Bergwerff - Roeiboot in avondlicht
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant