Expositie 'Trouwen is houwen' verrijkt bezoek aan De Duinhuisjes | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Ghislaine, Cornelis en de kleine Andreas hebben zoeven de deur geopend van de ruimte waar de expositie 'Trouwen is houwen' in museum De Duinhuisjes is ingericht. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Ghislaine, Cornelis en de kleine Andreas hebben zoeven de deur geopend van de ruimte waar de expositie 'Trouwen is houwen' in museum De Duinhuisjes is ingericht. (Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Expositie 'Trouwen is houwen' verrijkt bezoek aan De Duinhuisjes

  •   132 keer gelezen   Actueel

Rockanje – Met de voltrekking van het huwelijk tussen Ghislaine en Cornelis opende het nieuwe seizoen van De Duinhuisjes afgelopen zaterdag op een wel zeer bijzondere wijze. Stampvol was het op het terrein van het openluchtmuseum, waar bruiloftsgasten, leden van de Historische Vereniging Westelijk Voorne, museumliefhebbers en belangstellenden er na de voltrekking van het huwelijk getuige van waren hoe het kersverse bruidspaar officieel de ruimte opende waar de expositie van dit seizoen is ingericht.

'Trouwen is houwen' heet de expositie en het is zonder meer een verrijkende aanvulling op wat museum De Duinhuisjes de bezoeker dit seizoen allemaal te bieden heeft. De vrijwilligers van het museum hadden en hebben kosten noch moeite gespaard om van de expositie en de officiële seizoensopening iets gedenkwaardigs te maken.

De entree van het bruidspaar paste precies bij de nostalgische setting waarin het huwelijk voltrokken ging worden. Met een paard en wagen betraden Ghislaine en Cornelis en hun kinderen het museumterrein, waar Westvoornes burgemeester Peter de Jong al wachtte om getooid met zijn ambtsketen en gehuld in toga de functie van ambtenaar van de burgerlijke stand te vervullen.

Westvoornes eerste burger werd gedwongen om te improviseren door de af en toe haperende geluidsinstallatie, maar hij toonde zijn talent en betrok peuter Andreas moeiteloos bij de officiële handelingen tijdens de voltrekking van het huwelijk. Ghislaine, beleidsadviseur bij de gemeente Brielle en paardenliefhebster en Cornelis, technisch laborant en marathonloper met een PR van 2.37 (!) wonen al enkele jaren in Oostvoorne en zorgden met de voltrekking van hun 'huwelijk op locatie' voor een seizoensopening van De Duinhuisjes die ongetwijfeld herinnerd gaat worden als een van de meest memorabele uit de geschiedenis van het Rockanjese openluchtmuseum.

Foto: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>