Hans Lugtenburg en Stefan Dekker
Hans Lugtenburg en Stefan Dekker

Twee dangraadhouders Ichikan erbij!

Actueel 396 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen zaterdag 13 april werden bij Budo Hans Roos te Oud-beijerland wederom de Dan examens Judo afgenomen van het district Zuid-Holland. Onder de kandidaten waren twee kandidaten van judovereniging Ichikan.

Hans Lugtenburg deed examen voor zijn 2e dan en Stefan Dekker ging op voor zijn 1e Dan examen. Beiden hebben het examen met succes afgelegd. Ze volbrachten een volledig technisch examen waarbij er technieken zowel staand als op de grond (tachi waza en ne waza) worden gedemonstreerd. Stefan heeft naast zijn technisch examen het nage no kata gedemonstreerd en Hans Lugtenburg omdat hij 2e Dan examen deed, heeft een tweede kata gedaan namelijk het katame no kata. Hans had in dit geval twee valpartners in de persoon van Pia de Kramer en Luc Lacroix. Stefan had als valpartner Paul Albert. Een examen kan alleen gedaan worden door de valpartners (uke) dus hun dank ging natuurlijk ook naar hen uit.

Zowel Stefan als Hans lieten een prachtig examen zien. Stefan behaalde zijn 1e dan en heeft laten zien dat hij de zwarte band verdiend! Hans heeft na pas een jaar zijn 1e dan te hebben nu al zijn 2e dan behaald! Met deze twee fantastische resultaten is judovereniging Ichikan weer twee dangraadhouders rijker. Een prestatie waar de judoka's en de vereniging trots op kan zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant