Afbeelding

8000 bezoekers voor Zeemanshuis The Bridge

Actueel 308 keer gelezen

Oostvoorne - Maandag 8 april 2019 ontving Zeemanshuis The Bridge te Oostvoorne de 8000e bezoeker. De Filipijnse zeeman Rudie Dellima, opvarende van de MT Kare Kare die lag gemeerd bij de VOPAK in de 7e Petroleumhaven in de Europoort, werd in het zonnetje gezet door de dienstdoende vrijwilligers. Zij gaven hem een T-shirt en een cap van The Bridge. Dit werd dankbaar in ontvangst genomen.

Sinds de opening van het zeemanshuis in september 2016 is er alleen maar een toename van bezoekers. In de vijf dagen in de week dat het zeemanshuis open is in De Man te Oostvoorne zijn er dagen dat er tegen de 30 bezoekers zijn. Dit kunnen er soms nog veel meer zijn, maar zij moeten sommige zeevarenden teleurstellen dat zij hen niet op kunnen halen. Dit komt omdat er nog maar één bus is en de taxi, die zij mogen inzetten van de Rotterdamse Port Welfare Committee, niet altijd beschikbaar is.

Verhuizing

Inmiddels is al enig tijd duidelijk dat het zeemanshuis moet toegeven aan een verhuizing naar een grotere locatie. In deze locatie kan The Bridge hopelijk voldoen aan de vraag voor meer ontspanning  zoals een poolbiljart, tafeltennistafel en dartborden. Nu is daar geen ruimte voor. Het bestuur van The Bridge is druk op zoek naar een andere locatie en is in gesprek met meerdere locaties.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van The Bridge geven de zeevarenden een thuisgevoel en zorgen dat zij hun boodschappen in Oostvoorne kunnen doen en een fijne avond buiten hun schip veilig kunnen doorbrengen. The Bridge is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die of met de bus de zeevarenden ophalen en wegbrengen of gastheren/vrouwen die dienst doen in de locatie.

Ook vrijwilliger worden? Neem contact op via manager@isc-thebridge.com of kom eens langs in Cultureel Centrum De Man, Burg. Letteweg 30 3233 AG Oostvoorne tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 1500 tot 2130.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant