Afbeelding
Foto: M. de Haas

Glasvezel komt dichterbij

Actueel 266 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gistermiddag hebben de gemeenten op Voorne-Putten en Glasvezel buitenaf de afspraken ondertekend voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dit is pas de eerste stap. Er zijn nog een aantal fases te gaan om te zorgen dat alle inwoners gebruik kunnen maken van glasvezel.

In het afsprakendocument zijn afspraken vastgelegd over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en degeneratiekosten en de garantie. Voorwaarde van aanleg is wel dat 50% van de aangeschreven adressen zich inschrijft voor glasvezel. Op dit moment staat de teller op 20%, 5% meer dan gebruikelijk op dit tijdstip binnen een project. Zowel Glasvezel buitenaf als de gemeenten hebben er goede hoop op dat op 20 mei de 50% is behaald. De informatiebijeenkomsten zijn druk bezocht en de ervaring leert dat in de laatste weken de meeste aanmeldingen binnen komen.

De glasvezelcampagne op Voorne-Putten loopt nog ruim 4 weken. Inwoners kunnen zich aanmelden door bij één van de vijf deelnemende dienstaanbieders een abonnement af te sluiten. De aanbieders zijn Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Kijk voor meer informatie op glasvezelbuitenaf.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant