Kom zegenvissen op de Haringvlietdam op woensdagavond 8 mei
Kom zegenvissen op de Haringvlietdam op woensdagavond 8 mei

Week van Ons Water: Zegenvissen op Haringvlietdam

Actueel 271 keer gelezen

Tijdens de Week van Ons Water geven waterbeheerders een kijkje in de keuken. Van 1 t/m 12 mei worden er allerlei leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd om Nederlanders bewust te maken van het bijzondere van water. Op woensdag 8 mei is er zegenvissen op de Haringvlietdam.

Op de overgang van zoet naar zout bij de monding van het Haringvliet is de soortenrijkdom groot. Met een zegen (sleepnet) wordt geïnventariseerd naar de vissen aan de zeezijde. Benieuwd naar de vangst? Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om mee te gaan op woensdag 8 mei van 19.00 tot 21.30 uur. De activiteit wordt georganiseerd door Stichting RAVON en is gratis. Het verzamelpunt is bij de parkeerplaats aan de Oever 1 in Hellevoetsluis. Aanmelden kan via m.vos@ravon.nl.

Week van Ons Water
Van 1 t/m 12 mei worden allerlei activiteiten georganiseerd om te laten zien wat er aan watermanagement gebeurt in heel Nederland. Van slootsafari's tot kanotochten en van water-escaperooms tot waterfietstochten. De waterschappen, Rijkswaterstaat, drinkwaterbedrijven en watermusea zetten in deze week hun deuren wijd open voor het publiek. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de site www.weekvanonswater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant