Wethouder Jorriena de Jongh ontstak het Bevrijdingsvuur in Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Wethouder Jorriena de Jongh ontstak het Bevrijdingsvuur in Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Stuifakkers verwelkomt voor vierde keer Bevrijdingsvuur

Actueel 326 keer gelezen

Rockanje – Voor het vierde jaar was Rockanjes zorgcentrum Stuifakkers afgelopen zondag de plaats van aankomst voor het bevrijdingsvuur dat voor de negende keer vanuit Wageningen in Westvoorne arriveerde.

Dit keer voltooide een een combiploeg van ambtenaren van Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis de 150 kilometer lange tocht te voet om het in Wageningen exact om middernacht ontstoken bevrijdingsvuur te voet naar Westvoorne te brengen.

Wethouder Jorriena de Jongh verwelkomde lopers, fietsers en begeleiders van de gemeentelijke estafetteploeg en ontstak, niet zonder enige moeite, het vuur op de binnenplaats van zorgcentrum Stuifakkers. De bevrijdingsvuurestafette werd voor de 72ste keer georganiseerd. De eerste keer was twee jaar na de bevrijding in 1947. De teams van Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis hoorden met de overbrugging van zo'n 150 kilometer bij de teams die de langste afstand aflegden.

Warm onthaal
Vrijwilligers van SWOR/Trefpunt, verbonden aan Stuifakkers, zorgden traditiegetrouw voor een warm onthaal. De aankomst en het ontsteken van het vuur en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus waren hoogtepunten.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant