Altijd weer spektakel bij de zijspannen
Altijd weer spektakel bij de zijspannen

Rockanje-Classic 2019, jubileumrijke editie!

Actueel 683 keer gelezen

Rockanje - Op zaterdag 25 mei kloppen de harten van alle motorsportfanaten in Westvoorne en omgeving weer net iets harder dan normaal. En dat kan maar een ding betekenen; de Rockanje-Classic staat op het programma.

De 2019-editie van dit mooie motorsportevenement is er niet zomaar een. Wie een beetje kan tellen snapt dat het in 1999 voor het eerst georganiseerde evenement nu dus 20 jaar bestaat. Een jubileum waar de organisatie terecht trots op is, reden waarom er ook flink wordt uitgepakt met bekende namen. Zo is elfvoudig Nederland trialkampioen Alex van den Broek er om zijn motorbeheersing te tonen. Maar ook huidig Nederlands Moto-GP-coryfee Boy Bendsneyder maakt tussen de GP-races in Frankrijk (Le Mans) en Italië (Mugello) tijd vrij voor een bezoek aan Rockanje. Meet & Greet(s) maken ook deel uit van het programma. Leuk detail is dat Bo net zo oud is als de Rockanje-Classic, 20 dus!

Niet alleen hedendaagse motorhelden zijn te bewonderen. Ook – met respect uitgesproken – vergane glorie kan men hier tegenkomen. Pierre Kemperman is 45 jaar nadat hij op het toen nog officiële racecircuit van Rockanje rondscheurde op zijn 50cc ITOM terug in het Rennerskwartier. Het Rotterdamse oorlogskind Pierre Kemperman – zijn moeder kwam om bij het bombardement - was in de vijftiger en zestiger jaren op zijn ITOM-motor(blok) een nationaal bekend 50cc en 125cc racer. Is het nu heel normaal in de motorsport om je aan één startnummer vast te houden, toen was dat nog geen gemeengoed. Pierre en nr. 43 waren echter onafscheidelijk. Ook in Rockanje was hij meermaals te bewonderen.

Na het defilé op vrijdagavond, zal de zaterdag verder weer gevuld worden met bekende succesnummers en heel veel lokaal en regionaal bekende namen. Uiteraard zal veel belangstelling weer uitgaan naar de Rockanje Klasse en de zijspannen, maar ook de andere HMV-races en het Kostwinder Demoteam (met wat meer internationale allure) zullen weer menig motorfanaat doen watertanden. Ook de Historische Motorsport Vereniging (HMV) viert als overkoepelend orgaan over de Historische Motorraces dit jaar haar 30 jarig jubileum en heeft in 2019 de races in Rockanje als tweede op haar programma staan. In totaal maken er dit jaar 14 races deel uit van deze HMV-kalender. De races in Rockanje zijn bij zowel deelnemers als toeschouwers favoriet. Het is een combinatie van een prachtig gelegen circuit, een goede publieke belangstelling, prima horeca- en parkeervoorzieningen en een strakke organisatie. Als op 24 en 25 mei ook het weer nog meewerkt kan het eigenlijk al niet meer fout gaan met deze 20e editie van de Rockanje-Classic.

Voor 7,50 euro mag je de hele dag langs het circuit paraderen. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant