Afbeelding
Foto: MdN

Politiek Westvoorne tegen groen opofferen voor auto

Actueel 582 keer gelezen

Rockanje – De politieke partijen van Westvoorne zijn tegen de aanleg van tien geplande parkeerplaatsen aan de Zeedistellaan in Rockanje. De vakken zouden zijn ter compensatie van laadpalen voor elektrische auto's.

De gemeente Westvoorne gaat in de hele gemeente plekken voor elektrische laadpalen voor auto's aanwijzen. Door de aanwijzing van zes plekken bij het gemeentehuis in Rockanje zou de parkeerdruk in de wijk nog verder toenemen. Daarom wilde het dagelijks bestuur van de kustgemeente 23.000 euro uittrekken voor de aanleg van tien parkeervakken in de groenstrook aan de Zeedistellaan. De politieke partijen hebben er moeite mee om groen op te offeren voor parkeerplaatsen en wijzen het voorstel af. Ze vinden dat er in de buurt nooit lang naar parkeergelegenheid hoeft te worden gezocht. Het autogebruik zou juist ontmoedigd moeten worden. Zo kan er meer aandacht voor de fiets komen.

Volgens wethouder Lies van der Pol (D66) gaat het niet alleen om de elektrische laadpalen. De gemeente Westvoorne voldoet nu ook niet aan de parkeernorm.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant