Wethouder Marja Roza – de Pijper nam de twee certificaten in ontvangst
Wethouder Marja Roza – de Pijper nam de twee certificaten in ontvangst

Blauwe Vlag en Platinum QualityCoast Award

Actueel 243 keer gelezen

Westvoorne - Het badstrand van Rockanje en Jachthaven Geijsman Watersport in Oostvoorne hebben opnieuw de Blauwe Vlag gekregen. Tijdens de officiële uitreiking op donderdag 9 mei in Ouddorp kreeg Westvoorne ook de Platinum QualityCoast Award, vanwege de prestaties als groene en duurzame bestemming. Wethouder Marja Roza – de Pijper nam de twee certificaten in ontvangst van loco Commissaris van de Koning Floor Vermeulen.

Wethouder Marja Roza - de Pijper: "Ik ben heel trots dat wij als Westvoorne voor de 15e keer de Blauwe Vlag hebben gekregen en opnieuw benoemd zijn tot Platinum QualityCoast. Dit laat zien dat we hier duurzame, schone en veilige stranden hebben en een aantrekkelijk recreatief gebied zijn. Het is een erkenning voor de inspanningen die wij als kustgemeente samen met onze inwoners, jachthaven en organisaties hebben geleverd om een hoogwaardige duurzame toeristische bestemming te zijn en te blijven."

Blauwe Vlag
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de gebieden aan de eisen voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale natuur- en milieuorganisatie. In totaal ontvingen 181 Nederlandse stranden en jachthavens dit jaar de Blauwe Vlag.

De Eerste en Tweede Slag stranden in Rockanje zijn voor de 15e keer benoemd tot Blauwe Vlag strand. Jachthaven Geijsman Watersport mag voor de 7e keer de Blauwe Vlag hijsen.

QualityCoast en Green Destinations
QualityCoast is 's werelds grootste programma voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige kustgemeenten. Daarnaast is er het Green Destinations programma waaraan alle duurzame bestemmingen kunnen deelnemen. Beide programma's worden aangeboden door de Stichting Green Destinations, die ruim 150 gemeenten en regio's ondersteunt in bijna 50 landen. Vijf Nederlandse gemeenten, waaronder Westvoorne, kregen donderdag een QualityCoast Award.

Beste duurzame natuurbestemming ter wereld
Westvoorne is onlangs samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere door dezelfde organisatie verkozen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant