Afbeelding
Foto: MdN

'Pak nieuwe kansen recreatie en toerisme met verzanding'

Actueel 305 keer gelezen

Westvoorne - Westvoornse raadsleden willen mogelijkheden bekijken van de verzanding van de kust. De mogelijke ontwikkeling tot waddengebied biedt wellicht ook recreatieve kansen.

Het duingebied is nu de grootste recreatieve en toeristische trekker van de kustgemeente. Het gebied voor de kust verzandt echter steeds meer. In het ergste scenario wordt het een waddengebied. De gemeente Westvoorne gaat samen met andere partijen verschillende ontwikkelingen bekijken en stappen nemen. Daarin wordt rekening gehouden met belangen als natuur, toerisme en veiligheid.

Oppositiepartij Partij Westvoorne vraagt zich af waarom de ontwikkelingen enkel moeten worden tegengehouden en ziet de verzanding juist ook als een kans. 'Het is een kans voor de ontwikkeling van een nieuw strand. Een strand dat weer echt aan zee ligt,' aldus raadslid Emma van Blom (PW). Ook Inwonersbelang Westvoorne denkt er zo over en roept bij monde van raadslid Wim Sjoukes op kansen te pakken. 'Probeer dat te sturen en gebruik te maken van de mogelijkheden voor de recreatie.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant