Gazonmaaiers en boerenbrommers zorgen voor een vol weiland aan de Natersedijk | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Superman vliegend door de lucht op een wolk van purschuim was een blikvanger in de Boerenbrommercross. (Foto: Wil van Balen).
Superman vliegend door de lucht op een wolk van purschuim was een blikvanger in de Boerenbrommercross. (Foto: Wil van Balen). (Foto: )

Gazonmaaiers en boerenbrommers zorgen voor een vol weiland aan de Natersedijk

  •   393 keer gelezen   Actueel

Rockanje – De Plattelandsjongeren, afdeling Voorne (PJV) ontkwam er niet aan. Opnieuw was de tweede zondag van mei, oftewel Moederdag, de enige geschikte dag voor de jaarlijkse gazonmaaierraces en de boerenbrommercross.

Het evenement kwam afgelopen zondag ietwat aarzelend op gang, want het grote feest dat de dag tevoren in de tent op het weiland van de familie 't Mannetje aan de Natersedijk in Rockanje was gehouden, was de feestgangers natuurlijk niet in de koude kleren gaan zitten.

Vent
Maar onder het motto ' 's avonds een vent, 's morgens een vent' ontbrak niemand van de harde kern van de PJV op de 'day after the night before'. Dus speelde zich zondag weer een gedenkwaardig spektakel af. Al direct in de eerste manche van de gazonmaaiers ging er een maaier met bestuurder over de kop. Voor alle zekerheid werd de bestuurder per ambulance afgevoerd, waarna de stilgelegde manche werd hervat en met een niet minder hoge snelheid dan daarvoor werd afgemaakt.

Boerenbrommers
En daarna presenteerden de boerenbrommers zich voor de eerste keer. Vertrouwde gezichten als die van de neven Frank en Jeroen Sjoukes, die in hun gemotoriseerde badkuip, dit keer met het opschrift 'de natte mutsen' geroutineerd de overige deelnemers op verschillende ronden zetten. Frits Sjoukes, die de achterbak van een Italiaanse pioggo had omgebouwd tot kippenfarm en zo de heimwee naar de voorbije paasdagen nog eens deed oplaaien. Roy van Herk, die zijn rondjes maakte op een minibike waarover hij in de aanloop naar de cross verschillende verhalen de wereld had ingestuurd. Zo zou hij het bikeje volgens de ene versie bij het grof vuil hebben opgehaald en hebben opgeknapt, terwijl een andere versie vertelde dat hij de aanschaf ervan bij elkaar had gespaard met zegeltjes van de supermarkt. En dan was er de gemotoriseerde skelter van 'Superman' Martin Koorneef, die gelegen op een met purschuim gecreëerde wolk als ombouw, door de lucht keek te zoeven. Er was weer genoeg te zien voor het publiek.

Uitslagen
Boerenbrommercross: 1. Marcel Koornneef (Superman), 2. Lisa van de Bunt en Wilma den Bakker (rijdende bierheldinnen), 3. Frits Sjoukes (kippenhok on tour).

Fotografie: Wil van Balen


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>