Dave Leurs scoorde voor Rockanje in de met 0-6 gewonnen uitwedstrijd bij FIOS In Achthuizen. (Archieffoto: Wil van Balen).
Dave Leurs scoorde voor Rockanje in de met 0-6 gewonnen uitwedstrijd bij FIOS In Achthuizen. (Archieffoto: Wil van Balen).

Rockanje houdt zicht op nacompetitie, Zwartewaal ook

Actueel 318 keer gelezen

Achthuizen/Zwartewaal – Rockanje hield door een 0-6 zege bij FIOS in Achthuizen zicht op nacompetitievoetbal. Zwartewaal was tegen subtopper Flakkee op schot: 5-2. Rockanje leidt in de strijd om de derde periodetitel en kan ook nog aanspraak maken op een de vervangende periodetitel van kampioen FC Vlotbrug als het de reguliere competitie op een vierde weet te beëindigen.

Maar de ploeg van trainer Harry Rusken, die na een zwak begin (vijf punten uit de eerste negen wedstrijden) steeds beter gaat draaien, heeft in Zwartewaal en WFB nog wel twee loodzware tegenstanders. Ook Zwartewaal is nog niet geheel kansloos voor de derde periodetitel en zal komende zaterdag als de derby op sportpark Drenkeling wordt gespeeld voluit voor de winst gaan. Bij FIOS scherpten Sven Groenenboom (2x), Yoeri 't Mannetje, Dave Leurs, Thomas Looij en Dennis Nijkamp met hun treffers alvast hun neus voor de goal: 0-6.

Draaien
Bij Zwartewaal gaat de scoringsmachine ook eindelijk draaien. Waar trainer Ron Klein zijn ploeg lange tijd zag ploeteren bij het scoren van goals, daar haalde Zwartewaal tegen Flakkee fors uit. Ramon de la Haye (2x), Ferry van der Spuij, Jamie van Es en Rowan van Eijsden zorgden voor een spectaculaire 5-2 zege op Flakkee. Alleen met twee zeges en puntverlies van de concurrentie kan Zwartewaal nog een prijs winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant