Wethouder Jorriena de Jongh-De Champs opende officieel het nieuwe ruiterpad rond het Oostvoornse Meer. (Foto: Wil van Balen).
Wethouder Jorriena de Jongh-De Champs opende officieel het nieuwe ruiterpad rond het Oostvoornse Meer. (Foto: Wil van Balen).

Nieuwe ruiterpad rond Oostvoornse Meer geopend

Actueel 1.123 keer gelezen

Oostvoorne – Afgelopen zondag opende Westvoornes wethouder Jorriena de Jongh-De Champs officieel het nieuwe ruiterpad dat in het afgelopen jaar rondom het Oostvoornse Meer werd aangelegd. Al in 2018 ontving de stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne een cheque van 20.000 euro van de gemeente Westvoorne om de aanleg van het elf kilometer lange pad te realiseren.

Daarmee kon er weer een stap worden gezet om de droom van voorzitter Piet Slingerland en penningmeester Danny Noordermeer-Hermsen van de stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne en met hen vele andere liefhebbers van de ruitersport te realiseren. 'Het gaat om het maken van ontbrekende schakels,' aldus Danny Noordermeer-Hermsen. 'Als stichting wilden we een ruiterrondje om het hele meer. Aaneengeschakeld met overige bestaande routes.'

Prikkeldraad
Op 9 juli van het vorige jaar haalde wethouder De Jongh het prikkeldraad los op de plaats waar het nieuwe ruiterpad moest komen. Het was de symbolische start van de aanleg van een schitterende, elf kilometer lange route die nu, weer door De Jongh, officieel in gebruik is genomen. Het nieuwe pad was afgelopen zondag opgenomen in de 'Enjoy The Ride-route' van 20 kilometer die was uitgezet en door veel ruiters werd gereden.

Foto: Wil van Balen 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant