Laatste weekend in mei; brommen of blommen in Westvoorne? | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl

Laatste weekend in mei; brommen of blommen in Westvoorne?

  •   164 keer gelezen   Actueel

Rockanje/Oostvoorne - Als het parkeerterrein 2e-Slag in het duindorp Rockanje vol staat met campers, tentjes, caravans en vooral oude motoren, kan je er vergif – of eventueel motorolie – op innemen dat de Rockanje-Classic op het punt van beginnen staat.

Een kleine anderhalve maand nadat met Rockanje-Live het startschot is gegeven voor het evenementenseizoen, maakt men zich in Westvoorne alweer op voor de volgende grote – en landelijk bekende – evenementen. Zet men in dorpskern Oostvoorne op 25 mei weer grootschalig de plantjes buiten gedurende de Bos- & Burchtfair, in Rockanje is het weer tijd voor 'ouderwets' motorgeronk gedurende het Rockanje-Race-Weekend (beter bekend als de Rockanje-Classic).

Op zaterdag 25 mei gebeurt dit alweer voor de 20ste keer op het gevarieerde stratencircuit grenzend aan de Noordzee. Voordat op deze dag omstreeks 09:30 uur de eerste historische motoren worden gestart, vindt er op vrijdagavond eerst nog een uitgebreid defilé van de deelnemers in de dorpskern plaats. Tussen 19:00 en 21:00 uur zijn de motoren en hun – vaak net zo historische berijders – zowel rijdend als stilstaand te bewonderen. Op het Dorpsplein zorgt trialspecialist Alex van den Broek voor heuse motoracrobatiek en kunnen deelnemende motoren en hun bezitters uitgebreid worden gefotografeerd en bevraagd. In navolging van het succes in 2018 is het defilé een stuk uitgebreider.

Naast Alex van den Broek wordt de moderne motorsport op zaterdag vertegenwoordigd door Moto-GP coureur Bo Bendsneyder en de historische motorsport door oud-coureur Pierre Kemperman. Het feit dat deze coryfeeën kiezen voor Rockanje, zegt al genoeg over de populariteit van de demo-races in het duindorp. Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt zeker voor deze 'Historische Motorraces'. De race-dag is weer ouderwets goed gevuld met o.a. de bekende succesnummers, zoals de Rockanje Klasse en de HMV-manches. Voor insiders bijna allemaal bekende namen en voor degenen die voor het eerst komen genieten namen die je niet snel meer vergeet. Met dank aan de vele sponsors, vrijwilligers en medewerkers heeft de organisatie ook in 2019 weer een machtig mooi programma samengesteld, waarbij ook de inwendige mens niet is vergeten. Op meerdere plaatsen langs het circuit is permanente – of tijdelijke – horeca te vinden en er is genoeg terrasruimte voor hen die het liever allemaal vanuit de luie stoel bekijken. Het circuit is via vier punten te bereiken, waar tevens kassa's zijn geplaatst. De Korteweg bij het Badhotel, de Vestalaan t.h.v. de Duinrand, de Korte Dreef t.h.v. de Vestalaan en aan de Ommeloop op de kruising met de Swinsedreef. Voor 7,50 euro heb je een hele dag plezier en bij deze kassapunten zijn ook consumptiemunten verkrijgbaar. Jeugd t/m 12 jaar heeft gratis toegang, maar uiteraard geen gratis consumpties.

Terwijl het in de aangrenzende dorpskern Rockanje op zaterdag 25 mei dus vooral om snelheid gaat, wordt in dorpskern Oostvoorne in alle rust – maar niet minder massaal – genoten van rustgevende tuincultuur en alles wat daarmee te maken heeft. Nee, het is niet alleen genieten en het kopen van exclusieve en kwalitatief betere planten en bloemen; ook andere zaken waar de échte natuurliefhebber een blij gevoel van krijgt komen voorbij aan de Hofwei en in het Mildenburgbos.

De Bos en Burchtfair in 'Rockanje-Noord' zal dus heel wat rustiger ogen dan de motorraces in 'Oostvoorne-Zuid', maar doet er qua bezoekersaantal zeker niet voor onder. Vanaf de eerste editie wordt deze zeer gevarieerde tuinfair bijzonder goed bezocht en is het evenement inmiddels de lokale status al ver ontgroeid. Kwekers, hoveniers, aanbieders van brocanteriën, maar ook delicatesse-specialisten, schaaphouders, kunstenaars en brouwers van lokale bieren laten zien wat ze in huis hebben. Ruim honderd exposanten bevolken weer het Landgoed Mildenburg en omliggende straten. Dankzij de vele sponsors kan de organisatie het evenement ook in 2019 weer geheel gratis aanbieden aan bezoekers. Toegang hoeft nergens te worden betaald.

Het belooft weer een lekker dagje genieten te worden aan de voet van de ruim 800 jaar geleden door de 'Heren van Voorne' gebouwde Jacoba Burcht. De organisatie heet traditioneel iedereen weer welkom op de laatste zaterdag van mei vanaf 10 uur 's ochtends. Aanwezige verkeersregelaars zorgen ervoor dat iedere automobilist wordt voorzien van een parkeerplaats en iedereen kan ook gelijk – al dan niet onder het genot van een hapje of drankje - het vernieuwde Dorpsplein grenzend aan het evenemententerrein bekijken.

Brommen of blommen dus……maar allebei kan natuurlijk ook !


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>