Afbeelding

Groen speelplein voor Zeewinde

Actueel 880 keer gelezen

Rockanje - Basisschool de Zeewinde gaat verhuizen naar het MFC Rockanje als de nieuwbouw is gerealiseerd. De bouw vordert gestaag. De buitenkant wordt mooi opgemetseld met zandkleurige stenen. Maar ook binnen in het gebouw worden de contouren van de indeling steeds duidelijker.

Vanuit de school is er de wens voor een groen speelplein. Een plein waar je kunt spelen, maar ook een plein waar je kan leren. De afgelopen tijd zijn de kinderen bezig geweest om na te denken over de eigen de speelomgeving. Met inspiratieborden is de kinderen gevraagd naar hun ideeën en hoe ze dat voor zich zien en aan de school om dit om te zetten in speel materialen en ontdekkingsmogelijkheden. Het plein wordt door de gemeente opgeleverd in steen, met struiken, val ondergronden en de mogelijkheid voor een ontdekkingstuin.

De inhoud van het plein is voor rekening van de school. De kinderen hebben zelf ook al kleine acties gehad bijv. Cup cakes bakken en verkopen. U begrijpt dat ze er hier niet mee komen. Er zijn veel financiën nodig om het te realiseren, vandaar dat de school op zoek is naar inwoners/ betrokkenen bij Rockanje om mee te helpen het financieel mogelijk te maken. Wilt u meehelpen een groen ontdekking- speelplein te realiseren, neemt u dan contact met de school of met Wim Smit (project medewerker schoolbesturen) : w.smit@primovpr.nl

Uit de krant