Kunstwerk Westvoorne | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Maaike Bots - Bodali jewels
Maaike Bots - Bodali jewels (Foto: )

Kunstwerk Westvoorne

  •   42 keer gelezen   Actueel

Op 28, 29 en 30 juni 2019 organiseert Kunstwerk Westvoorne weer de jaarlijkse fietstocht langs diverse mooie locaties waar ruim 47 kunstenaars hun werk tonen. De fietstocht voert u door het mooie duingebied langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Op een laagdrempelige manier wordt er een ruim aanbod aan verschillende kunstzinnige disciplines geëxposeerd.

Tot eind juni stellen wij alle deelnemers aan u voor. Op www.kunstwerkwestvoorne.nl vindt u informatie over alle deelnemende kunstenaars en de route.

Maaike Bots
Maaike maakte al op jonge leeftijd sieraden van metaal, draad en kralen. Ze heeft een opleiding tot edelsmid gevolgd en volgt nog steeds diverse lessen en workshops. Bij het maken van de juwelen maakt ze gebruik van diverse materialen. Zo komt een origineel en uniek ontwerp tot stand, vaak in samenspraak met haar klant.

Anke van der Kwaak
Anke is sinds 1994 zelfstandig keramiste. Haar werk wordt meestal Raku gestookt. Het craquelé dat daardoor ontstaat vormt een contrast met de strakke vormen van haar dekselvazen. Japan is voor haar een grote bron van inspiratie. Haar werk is onder andere te zien in galeries en op nationale en internationale keramiekmanifestaties.
Jan Stroeve
Jan Stroeve schilderde het portret van Koning Willem-Alexander in het gemeentehuis van Westvoorne. Hij laat een modern eigen gezicht laat zien in de portretkunst. Zijn inspiratie komt vaak uit een verassende hoek: van mugshots van Amerikaanse celebrities tot de mierzoete en lieflijke Kawaii-cultuur uit Japan.

Betsy de Jonge
Klei is de passie van Betsy; de zee en het land haar inspiratie. De invloed van het weer op de huid van de hele grove klei die ze gebruikt voor haar buitenwerk doet het gedurende de seizoenen veranderen. Zeeuwse klederdrachten krijgen bij haar een laatste kans.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>