Het vakantie gevoel zal overheersen! (Foto: Martin van Gurp)
Het vakantie gevoel zal overheersen! (Foto: Martin van Gurp)

Bijzondere toneelvoorstelling 'Eva komt'

Actueel 550 keer gelezen

Oostvoorne - Zondag 16 juni kan iedereen die dat wil, in Oostvoorne getuige zijn van een wel heel bijzondere toneelvoorstelling in het Mildenburgbos. De veel belovende titel is 'Eva komt'.

Simone Denninghoff uit Oostvoorne zal samen met een aantal andere meiden optreden in een speciale entourage. Margareth van Rooijen uit Zwartewaal verzorgt de regie. Er zijn volgende week zondag twee optredens. Voor de lunchvoorstelling wordt om half twaalf verzameld. Voor de tweede voorstelling moeten de toeschouwers zich om half vijf in de middag 'melden'. Het verzamelpunt is voor beide voorstellingen het voetbalterrein van O.V.V. Daar is ruime parkeergelegenheid. Gezamenlijk wordt er gewandeld naar waar het allemaal gebeuren gaat. Het is beetje geheimzinnig, heel verrassend, maar vooral ook gezellig en onderhoudend. " Vergeet niet te melden dat er tijdens de voorstelling 's middags een lunch wordt geserveerd en 's avonds een diner," zegt Margareth.

Het begon allemaal met Margot Reitsema. Zij vroeg Margareth om bij een nog te maken toneelvoorstelling in Oostvoorne als regisseuse op te treden. Dat wilde ze wel. Een drietal andere dames dacht met Margot, Simone en Margareth mee. Ze hadden zo allemaal wel hun eigen ideeën en wensen. Ze bedachten samen eerst de locatie, daarna de verhaallijn. Er ontstonden personages en het script werd geschreven. Simone maakte van alle suggesties en voorstellen een vloeiend en passend geheel. Het resultaat is straks te zien en vooral ook te beleven. Het is een unieke voorstelling geworden, waarbij het allemaal anders gaat dan dat je als achteloze bezoeker verwachten zou. "Wij gaan tijdens de voorstellingen zorgen voor het juiste campinggevoel. Dat kan je aan een stel jonge meiden wel overlaten," verklapt Simone. "Dit nieuwe initiatief is organisatorisch ondergebracht bij 'de Poositivoos' dat al langer bestaat. We hebben aan alle activiteiten van' de Poositivoos de tak 'theater' aan toegevoegd," zegt Margareth. Zo kon er gebruik gemaakt worden van al bestaande faciliteiten en werd daarmee de organisatie van dit cultuurspektakel want minder ingewikkeld. "Dat de voorbereiding toch tijdrovend was, was niet aan te ontkomen," zegt Simone. Hoe verder het toneelstuk vordert, hoe meer de toeschouwer zich in Frankrijk zal wanen. Het vakantie gevoel zal overheersen, de drankjes zullen smaken, het spel zal aanslaan en het verhaal zal steeds meer verrassingen prijsgeven. "Dat het damesgezelschap het stuk zelf geschreven heeft, in eigen beheer de regie voerde, de catering heeft ingehuurd en werkelijk alles heeft gedaan om tot de unieke uitvoeringen te komen, is waar Margareth en ik heel trots op zijn", aldus Simone.

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Poositivoos: www//poositivoos.nl en ga dan naar de knop 'reserveren'. Kosten voor een ticket 37,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant