Foto: Bas van der Wel
Foto: Bas van der Wel

Beeldentuin Het Zwarte Gat weer geopend!

Actueel 642 keer gelezen

Oostvoorne - Beeldentuin Het Zwarte Gat in Oostvoorne is het initiatief van kunstenaarsechtpaar Bert en Monique Penning. Bert is beeldhouwer en Monique schildert en body-paint. In hun tuin aan de Zwartegatseweg 7 in Oostvoorne organiseren zij dit jaar al weer voor de zevende keer deze bijzondere expositie, met ook dit jaar weer nieuwe kunstenaars. Ieder jaar komen er heel veel bezoekers op af om te genieten van deze prachtige tuin en de mooie collectie beelden en schilderijen.

'Het idee is ontstaan doordat we graag ons eigen werk wilden exposeren', vertelt Monique. 'En onze tuin leent zich daar natuurlijk bij uitstek voor. De tuin is namelijk maar liefst een halve hectare groot. Daarnaast vonden we het ook leuk om professionele kunstenaars erbij te vragen. En die komen niet voor een dag, zeker niet met de grotere beelden. Vandaar de keus dus voor meerdere weekenden. Tot nu toe hebben we ieder jaar wel grote namen erbij. In het begin moesten we nog wat leuren, maar nu gaan ze best snel overstag door de goede naamsbekendheid die we inmiddels hebben. Bewust hebben we ook gekozen voor verschillende prijsklassen. Dus voor de kleinere beurs is er zeker ook wat te koop. Verder hebben we een grote variëteit, er is van alles, van abstract en modern tot figuratief.'

Dit jaar zijn de kunstenaars: Coby Brinkers (cortenstaal), Paul Funcken (glas/brons), Leo Gerritsen (cortenstaal), Eppe de Haan (brons/marmer), Martin Klopstra (hout), Michiel Kranendonk (brons), Tina Lintvelt (brons), Else Ringnalda (brons), Tineke Nusink (brons) en Bert Penning (marmer en marmer/brons). Alle werken zijn ook te koop. De openingsdagen en tijden zijn op: 15/16, 22/23 en 28/29/30 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Ook het atelier is geopend met schilderijen van Michiel Kranendonk (zeezichten) en Monique Penning (portretten en naakten). Uiteraard is ook het terras weer geopend voor een lekker drankje.

Foto: Bas van der Wel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant