Kunstwerk Westvoorne | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Briolet
Briolet (Foto: )

Kunstwerk Westvoorne

  •   44 keer gelezen   Actueel

Westvoorne - Op 28, 29 en 30 juni 2019 organiseert Kunstwerk Westvoorne weer de jaarlijkse fietstocht langs diverse mooie locaties waar ruim 47 kunstenaars hun werk tonen.

De fietstocht voert u door het mooie duingebied langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Op een laagdrempelige manier wordt er een ruim aanbod aan verschillende kunstzinnige disciplines geëxposeerd. Tot eind juni stellen wij alle deelnemers aan u voor. Op www.kunstwerkwestvoorne.nl vindt u informatie over alle deelnemende kunstenaars en de route.

Saskia Mulder (Briolet)
De sieraden van gediplomeerd goudsmid Saskia Mulder zijn uiteenlopend: van fijn en sierlijk tot uitbundig en speels. In eerste instantie zijn ze van zilver, maar op bestelling zijn ze ook verkrijgbaar in goud. Soms gebruikt ze hardhout en edelstenen en zelfs paardenhaar. Dat stelt haar in staat om zeer persoonlijke sieraden te maken.

Conny Doornbos
Conny Doornbos houdt zich bezig met eigentijdse textielvorming van verschillende materialen, zoals katoen, linnen, tule, organza en papier. Zij geeft vorm aan haar ideeën door de techniek van stempelen, verven en borduren.

Magda van Gentevoort
Het werk van Magda heet 'voetsporen'. Op zoek naar oude kaarten van het veengebied tussen de Oude Rijn en de Maas vond ze een dichtbundel uit 1726 van Dirk Smits: 'De Rottestroom'. Daarin wordt dit gebied beschreven. Magda herkende de liefde voor deze streek, waar haar voorouders leefden en werkten.

Marijke Endert
Samen met acht andere cursisten onder leiding van Alma Brevé werkte Marijke het thema 'sporen' uit. Ze wordt door 'sporen' in de natuur geïnspireerd, zoals in het werk Lichen/Morbihan. Het aanbrengen van verschillende lagen verf en structuren (verf gemengd met zand) zorgt steeds voor een nieuwe uitdaging.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>