Buytenlust Festival druk bezocht: dorpsdiner op de Hofweide | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Frites en Duitse bratwurst bleken een geliefde lunchcombinatie tijdens het Buytenlustfestival op de Oostvoornse Hofweide. (Foto: Jos UIjtdehaage).
Frites en Duitse bratwurst bleken een geliefde lunchcombinatie tijdens het Buytenlustfestival op de Oostvoornse Hofweide. (Foto: Jos UIjtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Buytenlust Festival druk bezocht: dorpsdiner op de Hofweide

  •   282 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne – Gecaterd door tal van foodtrucks genoten vele mensen afgelopen zaterdag op de Oostvoornse Hofweide van een maaltijd in de open lucht. Stuk voor stuk bezochten de levensgenieters van het Buytenlust Festival dat in de loop van de dag vele bezoekers naar het feestterrein aan de voet van de ruïne van de Oostvoornse burcht had getrokken.

En de live muziek die het openluchtdiner 's avonds begeleidde maakte een vergelijking met de Burchtfeesten voor de hand liggend. Maar er waren verschillen, in tegenstelling tot de Burchtfeesten, waar het knusse Dorpsplein de bezoekers eind augustus altijd weet te verleiden tot het maken van een dansje, gingen de voetjes op de veel weidsere Hofweide niet van de vloer. En waar de Burchtfeesten zich meer richten op vermaak in de avonduren, daar bood het Buytenlustfestival een dagvullend programma, waarin de jongste jeugd met een gezellige knutselhoek, een scminckstand en een heuse snoepkoets met een Luilekkerland aan zoetigheid, zeker niet vergeten werd.

Food&lifestylemarkt
De gezellige food &lifestylemarkt en de presentaties van old timers en Citroëns waren onweerstaanbaar voor het publiek dat gretig rondjes maakte over de Hofweide. En een keur aan foodtrucks kwam met sushi, crêpes, hamburgers, pulled pork, pizza, friet, bratwurst, pastas, tapas en ijs de gehele dag door rijkelijk tegemoet aan waar de liefhebber van het betere junkfood ook maar behoefte aan had.

Taxi Buytenlust
Ook de golfcaddy die als 'Taxi Buytenlust' ritjes door het dorp maakte en aandacht voor de activiteiten op de Hofweide vroeg, was in trek. Dat zagen ook heer Frank van Borselen en vrouwe Jacoba van Beieren en hun gevolg tijdens hun bezoek aan het festival, dat de traditionele Jacoba van Beierendag in Oostvoorne is opgevolgd. Het Buytenlustfestival opende een hopelijk mooi zomerseizoen vol activiteiten in Westvoorne op een overtuigende manier.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>