Cristina Vaudo heeft een grote fascinatie voor de schilder Rembrandt (Foto: Jos Uijtdehaage)
Cristina Vaudo heeft een grote fascinatie voor de schilder Rembrandt (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Rembrandt bij Brielle achter de Voordeur

Actueel 268 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 29 juni is het weer Brielle achter de Voordeur. Op 20 bijzondere locaties in de Brielse binnenstad kunt u genieten van theater, muziek, dans, film, kunst in de huizen, kerken, café's, winkels en straten.

Een bijzondere bijdrage dit jaar is die van Cristina Vaudo. Cristina is een bekend kunstenares in Brielle. Haar gezellige atelier/galerie Voorstraat 12, hangt vol met haar kleurrijke doeken. Elke zaterdag organiseert zij hier een aanschuif-atelier, waar iedereen welkom is om zijn eigen creativiteit te ontdekken. Vorig jaar deed zij voor het eerst mee met Brielle achter de Voordeur met het "Speed paint your selfie" en dat was een groot succes. Dit jaar heeft Cristina als thema gekozen "Speed paint Rembrandt", dit ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar. "Ik wil Rembrandt voor een middag weer springlevend maken", zegt Cristina. In vier rondes van ongeveer 10 deelnemers krijgt u 20 minuten de gelegenheid om het portret van Rembrandt te schilderen. Cristina heeft een grote fascinatie voor de schilder. "Ik kan uren kijken hoe hij details tot in de finesses uitwerkt, terwijl andere stukken van het doek juist vrij grof zijn geschilderd. Dat geeft een enorme dynamiek aan zijn schilderijen. Mijn favoriete doek is 'Het Joodse bruidje', daar spreekt zoveel tederheid uit".

De opvallende kenmerken van Rembrandt zijn het grote contrast tussen licht en donker aan de ene kant en zijn sobere kleuren aan de andere kant. Cristina heeft speciaal voor deze middag echte Rembrandtkleuren geselecteerd en ze gaat ook zorgen voor een speciale lichtinval.

"En ja Rembrandt is dus echt zelf aanwezig. Hij gaat bovendien tijdens het schilderen iets vertellen over zijn leven, over de momenten van vreugde en van verdriet die hij heeft gekend. Ik moet nog even een goede plaats vinden waar hij kan gaan zitten zodat iedereen zijn portret kan schilderen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Vorig jaar toen ik voor het eerst mee deed was ik echt verbaasd dat er zoveel belangstelling was. Bij mij moeten mensen namelijk zelf aan de slag, en in die zin wijkt het dus af van de rest van het programma. Ik hoop dat ik weer veel mensen kan mobiliseren". Want wat is er leuker dan zelf creatief bezig te zijn?

Brielle achter de Voordeur wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. De flyer en routekaart kunt u downloaden op www.cultuurwebbrielle.nl/bavd en is gratis verkrijgbaar bij het museum, in winkels en horecabedrijven. Op 29 juni ook op straat en op de locaties van de voorstellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant