André Hokke (links) verricht zijn werkzaamheden voor de Oudheidkamer Oostvoorne nu op het Kerkplein 2C.
André Hokke (links) verricht zijn werkzaamheden voor de Oudheidkamer Oostvoorne nu op het Kerkplein 2C.

'Tussenexpositie' Oudheidkamer Oostvoorne

Actueel 418 keer gelezen

OostvoorneVanaf zaterdag 29 juni is de Oudheidkamer Oostvoorne weer te bezoeken. Op een nieuwe locatie en met een 'tussenexpositie', bedoeld om het nieuwe onderkomen op het Kerkplein 2C in Oostvoorne aan het publiek te presenteren. Tot en met zaterdag 26 oktober zijn in de Oudheidkamer dan de hoogtepunten uit twee eerdere exposities, 'Schatten van Oostvoorne' en 'Gezondheidskolonies in Oostvoorne' te bezichtigen.

'We zijn enorm blij met de nieuwe plek voor de Oudheidkamer,' zegt Bert Hamer, voorzitter van het bestuur van de stichting Exploitatie Oudheidkamer Oostvoorne, die per 1 mei van dit jaar is opgericht. 'In 2016 verliet de Oudheidkamer de ruimte in het oude gemeentehuis van Oostvoorne aan de Hoflaan en sindsdien was het zoeken naar een nieuwe geschikte locatie. Die hebben we nu aan het Kerkplein, goed toegankelijk en centraal in het dorp gelegen.'

'Het was te kort dag om de ingebruikneming van onze nieuwe locatie samen te laten vallen met de presentatie van een officiële nieuwe expositie,' legt Bert Hamer uit. 'Maar we willen dat de nieuwe plek van de Oudheidkamer wel zo snel mogelijk bekend wordt. Vandaar dat we dit jaar hebben gekozen voor een eerdere expositie over de gezondheidskolonies in Oostvoorne. Die kreeg in het verleden heel veel waardering. En daarnaast richt Erik Hage, die een uitgebreide verzameling heeft van wat hij 'Oostvoornse souvenirs' noemt, een vitrines in met door hem geselecteerde stukken die de moeite waard zijn.'

Werkgroep
Inmiddels is de werkgroep Oudheidkamer Oostvoorne, die naast de bestuursleden van de stichting, Bert Hamer, André en Cees Hokke en Ad Swank, bestaat uit conservator van het Historisch Museum Brielle, Marijke Holtrop, streekarchivaris Aart van der Houwen en Bart Schoonaert van de Historische Vereniging Voorne, volop in beraad over de eerste officiële nieuwe expositie die volgend jaar in de Oudheidkamer moet gaan draaien. 'We weten nog niet precies wat er komt, maar wel dat het een expositie is die zeker weer de moeite waard wordt,' belooft Bert Hamer.

Vrijwilligers
De stichting Exploitatie Oudheidkamer Oostvoorne is op zoek naar vrijwilligers die op de openingstijden de Oudheidkamer willen bemensen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Cees Hokke: tel. 06-10236387 of mailen naar cahokke@hetnet.nl.

Van zaterdag 29 juni tot en met zaterdag 26 oktober draaien de exposities 'Schatten van Oostvoorne' en 'Gezondheidskolonies in Oostvoorne' in de Oudheidkamer Oostvoorne, Kerkplein 2C, Oostvoorne. Openingstijden: woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant