Afbeelding

Motie voor openbare toiletten

Actueel 319 keer gelezen

Westvoorne - De fractie van IBW diende bij de kadernota een motie in voor openbare toiletten in de centrums van de dorpen in Westvoorne. De motie werd aangenomen en zal nu verder worden uitgewerkt door het college.

Door de beschikbaarheid van meer openbare toiletten zullen met name ouderen en chronisch zieken, zoals buik- en blaas patie¨nten, meer de deur uit durven gaan. De kans op eenzaamheid vermindert en dat kan indirect weer een gunstige invloed hebben op onder meer de kosten voor maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uit onderzoek blijkt ook dat als mensen makkelijker en vaker naar het toilet kunnen, zij langer blijven winkelen en meer geld uitgeven, wat de middenstand ten goede komt en de winkelleegstand tegengaat.

De toiletten in gemeentelijke gebouwen zouden opengesteld kunnen worden voor passanten en dit kan dan aangegeven worden met herkenbare en eenduidige stickers. In veel gemeenten is men in overleg met horeca, winkels en supermarkten al gekomen tot openstelling van toiletten voor passanten. Met de hoge nood app kun je deze openbare toiletten aanmelden, maar ook opzoeken waar ze wel en niet zijn en of het gratis of tegen betaling is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant