Afbeelding

Gemeente Westvoorne renoveert bijna 4 kilometer riool

Actueel 594 keer gelezen

De gemeente Westvoorne start binnenkort met de renovatie van 3,8 kilometer riool. Het gaat om de verouderde riolen in Tinte, Rockanje en Oostvoorne. De oudste delen van het riool zijn in de jaren vijftig en zestig aangelegd. Een groot deel van het riool in de gemeente is inmiddels verouderd en beschadigd en moet vernieuwd worden. De gemeente gaat dit op innovatie wijze doen, zonder de straat open te breken. De werkzaamheden starten begin september en duren tot 1 november 2019.

Een beschadigd riool hoeft niet altijd te worden vervangen. De rioolbuis kan tegenwoordig ook van binnenuit vernieuwd of gerenoveerd worden. Deze techniek wordt ook wel 'relinen' genoemd. Het riool wordt vernieuwd zonder de straat open te breken. De buis krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan. Op deze manier is er zo min mogelijk overlast voor verkeer en omwonenden.

Vieze geur
Tijdens de werkzaamheden aan het riool kunt u overlast ervaren. Zo kan er bijvoorbeeld water opborrelen uit de afvoer van de gootsteen, douche of toilet. Als dit gebeurt kunt u het beste de deksel van de toiletpot dicht houden en verzwaren en afvoerputjes afdekken met een natte doek. Ook kan er tijdens de werkzaamheden een vieze lucht vrijkomen. Dit ontstaat als de stof Styreen vrijkomt in de woning. De zoetige gaslucht is al te ruiken als de stof nog maar nauwelijks te meten is. De kortstondige blootstelling aan lage concentraties Styreen, die soms tijdens rioolrenovaties vrijkomen, is ongevaarlijk. Als u tijdens de renovatie van uw riool een vieze geur ruikt, kunt u het beste uw woning goed doorluchten. Laat ook het water uit uw kranen even doorstromen, hierdoor verdwijnt de lucht.

Zo min mogelijk water gebruiken
Tijdens de werkzaamheden wordt het riool bij uw woning tijdelijk afgesloten. Als uw huis aan de beurt is vragen we u zo min mogelijk water te gebruiken. U kunt wel gebruik blijven maken van het toilet maar wacht even met het aanzetten van de was- of vaatwasmachine, douchen of het bad vullen en het gebruik van andere apparaten die veel water gebruiken en lozen.

Hoe weet u wanneer u wordt afgesloten van het riool?
Voordat het riool bij uw woning wordt afgesloten, ontvangt u van de gemeente een RODE kaart. Zodra uw aansluiting weer open is, krijgt u een GROENE kaart. Als u geen kaart ontvangt, wordt uw riool niet afgesloten.

Welke straten?

Tinte
Kade

Rockanje 
Middeldijk
2e slag
Hoogvlietlaan
J. Groeneveldstraat
C. Langedoenstraat
Fl. van Eijkstraat
L. Manintveldstraat
W. de waalstraat

Oostvoorne
Brielseweg
Heveringseweg
Molenweg
Duinoordseweg
Duinlaan
Zandweg

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de renovatie van het riool in Westvoorne? Kijk dan eens op de website van de uitvoerder: https://bit.ly/2NvsO3X. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact op met de projectleider: dhr. R. Nieuwpoort via rnieuwpoort@aegion.com of 06 53 97 49 20. Voor vragen aan de gemeente Westvoorne kunt u contact opnemen met J. Overbeeke via (0181) 40 80 97.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant