Afbeelding

Wethouder Roza neemt afscheid van raad

Actueel 398 keer gelezen

Westvoorne – Wethouder Marja Roza (VVD) heeft dinsdagavond afscheid genomen van de Westvoornse gemeenteraad. Ze was bij haar vertrek zeer geëmotioneerd. Roza kondigde 21 augustus al aan per 20 september te zullen vertrekken.

Als reden voor haar vertrek gaf de wethouder aan dat er in de afgelopen periode een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen. De wethouder en de VVD-fractie zaten steeds vaker niet op een lijn en de onderlinge relatie verslechterde ondanks gesprekken alleen maar. Het besluit viel haar zwaar en dat was tijdens de raadsvergadering ook aan haar te merken. 'Onder deze omstandigheden kon ik niet langer functioneren,' vertelde Roza de raadsleden. Ze was sinds mei 2018 wethouder ruimtelijke ordening, wonen, verkeer en vervoer en recreatie en toerisme.

Fractievoorzitter Emma van Blom van Partij Westvoorne wilde weten over in hoeverre de overige coalitiepartijen Gemeentebelangen Westvoorne, CDA, PvdA en D66 hierbij betrokken waren. De wethouder is vorig jaar bij haar aantreden gesteund door de hele raad en de coalitie gaf bovendien aan dat de wethouders er namens alle coalitiepartijen zaten. De overige coalitiepartijen gaven echter aan dat het een eenzijdig besluit is geweest van de wethouder, die ze verder prezen. Van Blom sprak van een 'ernstige zaak' omdat Roza blijkbaar niet het vertrouwen van de overige partijen verloren had. 'Ruim een meerderheid van de raad steunde deze wethouder.'

Van Blom wilde ook weten over wat voor onderwerpen wethouder en VVD-fractie verschilden van mening. VVD-fractievoorzitter Marco Mentink vroeg een schorsing van tien minuten aan. Hij zei vervolgens niet inhoudelijk op dossiers te willen ingaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant