Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Eerste Sk8te Lite van start

Actueel 190 keer gelezen

Spijkenisse – Donderdagavond startte op de Akkerhof onder de nieuwe naam Sk8te Lite, de eerste van vier skateavonden die dit jaar voor het eerst worden georganiseerd door vrijwilligers van de Vrijwillige Verkeersregelaars Centrale Spijkenisse.

Sk8te Lite brengt de ouderwetse skateavonden weer terug in Spijkenisse. Er wordt een heerlijk rondje van ongeveer 12 kilometer door Spijkenisse en omgeving geskatet, waarbij een DJ op een wagen voorop rijdt en de deelnemers onderweg van lekker muziek voorziet. Halverwege is er een gezonde versnapering en een flesje water voor alle deelnemers, verzorgd door LINQ. Zo blijft de jaarlijkse traditie van een rondje skaten voor Spijkenisse behouden.

Volgende week donderdagavond 12 september en 26 september vertrekt de tocht vanaf Winkelcentrum Waterland en 19 september vindt de start nog een keer op de Akkerhof plaats. Er wordt alle weken om 19.00 uur gestart en iedereen is uiterlijk 21.00 uur weer terug.

Meedoen aan de tocht is gratis, skaters kunnen aansluiten en hoeven zich niet vooraf in te schrijven. Sk8te Lite is voor ieder skater die ongeveer 10 á 12 kilometer kan skaten; het tempo is rustig. Skaters onder de 12 dienen onder begeleiding van een volwassenen mee te doen. Hou de facebookpagina Sk8teLite in de gaten voor de laatste updates omtrent de tochten.

Tijdens deze eerste skatenight waren de weergoden de deelnemers niet al te gunstig gezind. Vlak voor de start kwam de regen met bakken uit de hemel en ook onderweg viel nog een bui. Ongeveer 30 deelnemers skaten de eerst avond mee.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant