Afbeelding
Foto: Maarten Kruik

Jubileumfeest Waterscouting wedstrijden

Algemeen 265 keer gelezen

Brielle - Afgelopen weekend was het groot feest! Op en rond het Brielse Meer werden voor de 50ste keer de Roei,Zeil en Wrikwedstrijden (RZW) gehouden. Admiraliteit 14 organiseerde de jaarlijkse wedstrijden voor de waterscoutinggroepen uit onze regio. Vanwege het jubileum, waren er naast wedstrijden ook andere feestelijke activiteiten. Op zaterdagochtend heeft burgemeester Rensen van Brielle deze editie geopend met confetti kanonnen en een polonaise. 

Ongeveer 50 lelievletten hebben aan de wedstrijden meegevaren. Rond de 300 jongens en meisjes van 10 tot en met 18 jaar zijn het hele weekend met die boten op het water geweest om de onderdelen korte en lange afstand roeien, wrikken en zeilen te varen. Zaterdagavond werd traditioneel het populaire onderdeel lange afstand roeien gevaren, met dit jaar het ´Gouwe Ouwe' klassement voor oud leden van de waterscoutinggroepen. 

Naast de wedstrijden waren er allerlei uitdagende activiteiten; pijl en boogschieten, een stormbaan, kampvuur, kanovaren, lasergamen en 's avonds was er een silent disco. Alle leidingteams hebben samen verschillende gerechten gekookt, waardoor wij op zaterdagavond een foodtruckfestival konden organiseren voor alle jeugdleden. Het jubileum is goed gevierd! 

Heb je ook interesse in waterscouting? In jouw dorp is vast en zeker een toffe scoutinggroep te vinden, waar jij op zaterdagmiddag mee kan varen. Op de Facebookpagina van Admiraliteit 14 zijn de foto's en informatie over de activiteiten te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant