Afbeelding

Waar paradijs voor bijen en vlinders bij OBS De Bosrand

Algemeen 235 keer gelezen

Oostvoorne - In het voorjaar van dit jaar zijn er op het grasveld voor obs De Bosrand wilde bloemen ingezaaid. Momenteel is het een waar paradijs, niet alleen voor bijen, maar ook voor vlinders en andere insecten. De Bosrand wil leerlingen bewust maken van de wereld waarin we leven en meegeven hoe we bewust met de aarde om kunnen gaan.

Bijen, hommels en vlinders leven van nectar. Dit vinden ze in bloeiende bloemen en planten. Maar er zijn steeds minder stukjes bloeiende natuur te vinden. Nederland wordt in rap tempo volgebouwd en de tuinen worden steeds minder groen ingericht.

Daardoor hebben de bijen steeds meer moeite om voldoende voedsel te vinden. Nectar en stuifmeel zijn noodzakelijk voor deze nuttige insecten. Daarom is er op het grasveld voor obs De Bosrand een bloemenmengsel ingezaaid en het resultaat is prachtig.

Ook is er door De Bosrand bij het bloemenveld een bijenhotel geplaatst. Bijen houden van warmte en beschutting. En in een echte bijvriendelijke omgeving hebben ze ook de mogelijkheid om te nestelen. Wilde bijen hebben hierdoor een plekje om hun eitjes in te leggen of zelf in te overwinteren.

De leerlingen van obs De Bosrand zijn trots op het mooie bloemenveld. Komt u gerust een keer langs op De Bosrand om de school en ons prachtig stukje natuur te aanschouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant