Afbeelding
Foto: MdN

KNNV organiseert Symposium Citizen Science

Actueel 253 keer gelezen

Rockanje - Al tientallen jaren onderzoeken de leden van de KNNV afdeling Voorne de natuurwaarden op Voorne-Putten, Rozenburg, de Maasvlakte en Goeree-Overflakkee. Zij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de wetenschappelijke kennis van deze gebieden. Natuurorganisaties betrekken hun kennis bij het beheer van natuurterreinen. Ook met gemeenten wordt steeds vaker samengewerkt.

De KNNV afdeling Voorne organiseert een Symposium Citizen Science (burgerwetenschap) op zaterdag 12 oktober 2019 van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a in Rockanje. Het symposium vindt plaats in het kader van de landelijke Week van de Veldbiologie.

Specialisten van de KNNV afd. Voorne geven op dit symposium een presentatie van vier door de KNNV uitgevoerde onderzoeken: -Vlinders op Voorne (door Ria Mellegers) - Het belang van ringonderzoek bij vogels (door Eveline van der Jagt) - Zoogdierenonderzoek (muizen/vleermuizen) op de Zuid-Hollandse eilanden (door Jan Alewijn Dijkhuizen) - Meerjarig plantenonderzoek in natuurgebieden op Voorne-Putten (door Piet Mout) De wethouder Natuur van de gemeente Westvoorne, mevr. L. van der Pol, zal het symposium openen. Afdelingsvoorzitter Theo Briggeman zal kort ingaan op de activiteiten van de afdeling Voorne.

Het symposium is bedoeld voor de inwoners van de Zuid-Hollandse eilanden, medewerkers en bestuurders van betrokken overheden en gelieerde organisaties. De toegang is gratis.

Na afloop van het symposium zal aan de deelnemers het boekje "Natuur en Landschap op Voorne en Putten in 2018", een exemplaar van ons tijdschrift "In de Branding" en een brochure met de tekst van de lezingen worden uitgereikt. Aanmelden voor dit symposium bij Jos Schreiner: j.schreiner@upcmail.nl. Geef u tijdig op. Vol is vol!

Nadere informatie: Theo Briggeman, telefoon: 0180 - 620594

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant