Nieuwbouwproject At home in 3223 komt nabij de Sportlaan in Hellevoetsluis.
Nieuwbouwproject At home in 3223 komt nabij de Sportlaan in Hellevoetsluis.
Ingezonden mededeling

Nieuwbouwproject At home in 3223

Actueel 462 keer gelezen

Nabij de Sportlaan in Hellevoetsluis, op de plaatselijk bekende locaties van Vermaat en Helvoet, vindt gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223 plaats. Een nieuw gebied waarin geleefd, gewerkt, gesport en gewoond gaat worden en waar veel aandacht is voor openbaar groen.

Op de voormalige Helvoet locatie komt nieuwbouwproject At home in 3223. Voor dit plan zocht Novaform Vastgoedontwikkelaars de samenwerking met architectenbureau Visser en Bouwman. Centraal in het plan ligt een waterpartij en 2 parkachtige stroken, die de sfeer en de kwaliteit van de nieuwe woonomgeving grotendeels bepalen. Rondom dit water en groen liggen de woningen gesitueerd.
Doordat het spelen en het verblijven in deze groene, openbare ruimte belangrijker is dan het parkeren, ontstaat er groene en kindvriendelijke buurt. Uiteraard is er wel ruim voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn er brede opritten en parkeerkoffers achter de woningen.

De woningontwerpen zijn eigentijds maar de toegepaste materialen, zoals een bruinrode baksteen en een pannendak, zijn traditioneel. Nagenoeg iedere woning is uniek en dus individueel herkenbaar. Anderzijds is er ook veel samenhang tussen de woningen door een uitgebalanceerd palet aan materialen en geveldetails, die in het gehele plan terug komen. De sfeer doet denken aan de tuindorpen uit het begin van de vorige eeuw, maar dan met eigentijdse accenten die passen bij een moderne woonbeleving.

At home in 3223 bestaat grotendeels uit koopwoningen. Ook komen er enkele huurwoningen. De in totaal 43 koopwoningen zijn verdeeld over diverse woningtypes zoals herenhuizen, twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning. De verkoop start eind 2019. Aanmelden kan via de website www.at-home-in-3223.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant