Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Leerlingen ontdekken de techniek

Actueel 346 keer gelezen

Spijkenisse - Maar liefst 1200 leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen op Voorne-Putten maken deze week kennis met de uitdagende wereld van de techniek. Tot en met donderdag vindt in Sporthal Olympia de Tech2Do plaats. Dit evenement wordt voor de zesde keer georganiseerd door de Stichting TechNet Voorne-Putten, een samenwerkingsverband tussen 40 bedrijven, de gemeenten op Voorne-Putten, het voorgezet onderwijs en het praktijkonderwijs. De opening werd verricht door de wethouders van de gemeenten en de technisch voorzitter van Rozenburg.

In de sporthal zijn vier themapleinen ingericht: Chemie, Wonen en Vervoer, Materialen en Elektro & Installatietechniek. Op deze pleinen kunnen leerlingen zelf aan de slag met allerlei activiteiten. Zo ontdekken ze op het Chemieplein via Mad Science wat er gebeurt als je bepaalde stoffen mengt. Bij Wonen en Vervoer maken ze een staander voor de telefoon, richten ze een woning in (op papier) en moet de auto weer voorzien worden van banden. Ook op de andere pleinen is er van alles te doen. Bij Damen kunnen ze een cruiseschip vouwen met behulp van een bouwplaat, er staat een 3D printer en ook het pijpen snijden en solderen kan in de praktijk worden uitgetest.

Met de Tech2Do probeert de organisatie de leerlingen informatie te geven over de mogelijkheden in de techniek, in de hoop dat ze voor een opleiding/baan in deze sector kiezen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant