Afbeelding
Foto: Pixabay

Voor wie steekt u een kaarsje op?

Actueel 213 keer gelezen

Oostvoorne - Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk in Oostvoorne zaterdag 2 november geopend om te herdenken. Zaterdag 2 november is Allerzielen. Wereldwijd worden (oorspronkelijk in de Roomse traditie) op deze dag overledenen herdacht.

Ook dit jaar wordt de Dorpskerk van de PGO open gesteld voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen, om de mogelijkheid te bieden om stil te staan bij hen die ons ontvielen. Er kan een kaarsje gebrand worden of gewoon even stil zijn, even mijmeren in de tijd. Even stil staan bij het leven van een overleden dierbare (recent of al langer geleden) bij uw eigen leven en dat van mensen om u heen of de 'mensen zonder naam' die gestorven zijn door het geweld in onze wereld.

Op zaterdag 2 november is de kerk open van 18.30 tot 19.30 uur en is er om 19.30 tot ongeveer 20.00 uur een vesper. In de vesper worden stilte en muziek afgewisseld met gesproken woorden. Tijdens de vesper gaat ds. Helene Perfors voor. Elly Bakker en Aart van de Gronden verzorgen de muzikale medewerking.

Zondag 24 november wordt in de gedachtenisdienst stilgestaan bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn.

Dorpskerk te Oostvoorne, Kerkplein 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant