Enthousiaste koorleden maken er een gezellige boel van
Enthousiaste koorleden maken er een gezellige boel van Foto: Martin van Gurp

Schuif gerust aan en zing gezellig mee

Algemeen 526 keer gelezen

Brielle/Oostvoorne - Het aanschuifkoor is een begrip geworden op Voorne en Putten. Daarbij gaat het om zingen, maar ook om gezelligheid, gezond bezig zijn, contact maken, een lekker bakkie koffie en natuurlijk muziek.

Het aanschuifkoor dankt zijn naam aan wat ze zijn; een koor waarbij iedereen die dat wil, als zanger of zangeres kan aanschuiven. Als de middag eenmaal begint, verschijnen de teksten op een groot scherm. Muziek is er ter ondersteuning met nog eens een muzikale gastvrouw op het toneel. Wat er gezongen wordt? Lekker in het gehoor liggende muziek, gezellige liedjes en evergreens uit de tijd van de radiopiraterij.

Niemand hoeft zich aan te melden, niemand is contributie verschuldigd, niemand is lid, niemand hoeft als een nachtegaaltje te kunnen zingen. Enthousiasme en plezier zijn belangrijker dan zangkwaliteiten.

Een serie van vrijwilligers heeft er voor gezorgd dat het aanschuifkoor in Oostvoorne, Brielle en Hellevoetsluis een succes is. Maar er kan nog steeds door nieuwe belangstellenden worden aangeschoven. Cristina Vaudo van de Bibliotheek vertelt dat het in 2016 begon. Toen werd het cultuurhuis in Hellevoetsluis geopend. Bij die gelegenheid zag het Hellevoetse aanschuifkoor het levenslicht. De Bibliotheek, met Cristina Vaudo voorop, is nog steeds een belangrijke gangmaker achter de uitvoeringen. Al snel na de oprichting van het aanschuifkoor, kwam Gerard de Werk in beeld. Enthousiast als hij is, werd hij – en dat is hij nog steeds - een belangrijke pion bij het organiseren van de zangmiddagen. "Op het gevaar af dat het artikel erg veel namen bevat, wil ik toch graag nog wat namen noemen, " zegt Cristina. Nou; vooruit dan maar: Joop Driessen, Germaine Groenier, Ynke van der Werf en Gijs van Winkelhof. Ze zijn alle vier niet meer weg te denken rond de zangmiddagen. Maar er zijn er meer die ervoor zorgen dat de zangmiddagen elke keer een succes zijn. "Neem bijvoorbeeld de mannen van de techniek en de zaaldames die het publiek begeleiden," zegt Gerard de Werk. Cristina Vaudo kan niet genoeg beklemtonen, dat het zonde is, dat de zalen nog niet helemaal vol zitten. Jammer, want de wegblijvers weten niet wat ze missen. In het Brielse Brestheater waren er de laatste keer zo'n honderd mannen en vrouwen Dat is een mooi aantal. Maar er kunnen er nog meer bij.

Ook in november zijn er weer zangmiddagen. In Oostvoorne op woensdag 6 november in De Man; aanvang 15.00 uur. In Brielle klinken op woensdag 13 november in het Brestheater 's middags om twee uur de eerste klanken. In november zijn er ook nog zangmiddagen in Hellevoetsluis en Middelharnis. Zie voor meer informatie; de site van de de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta: www.bzhd.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant