Dave Leurs scoorde voor Rockanje vanaf de stip. (Foto: Wil van balen)
Dave Leurs scoorde voor Rockanje vanaf de stip. (Foto: Wil van balen) Foto: Wil van Balen

Rockanje mist winst op DVV, Zwartewaal onderuit bij SNS

Algemeen 186 keer gelezen

Rockanje/Stad aan 't Haringvliet - Rockanje moest in de thuiswedstrijd tegen DVV '09 genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Zwartewaal verloor op bezoek bij SNS in Stad aan 't Haringvliet met 3-0.

Rockanje liet een 2-1 voorsprong vlak voor tijd nog door de vingers glippen, toen de bezoekers uit Dirksland toch nog een tweede treffer wisten te scoren.

Strafschop
De ploeg van trainer Harry Rusken kon de voorsprong, verkregen door een door centrale verdediger Dave Leurs verzilverde strafschop, lange tijd vasthouden. De Oranjehemden gingen afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Drenkeling in Rockanje weliswaar met een 0-1 achterstand de rust in, maar in de tweede helft lukte het de thuisploeg om het duel te kantelen. Jasper Vermeer (1-1) en Leurs zetten Rockanje op 2-1, maar DVV redde op de valreep nog een punt.

Terug
Met een weer van vakantie teruggekeerde trainer Ron Klein op de bank, was er voor Zwartewaal op bezoek bij SNS weinig eer te behalen. De door een matige competitiestart op punten gebrande thuisploeg was er alles aan gelegen om tegen de hekkensluiter toe te slaan en dat lukte. Zwartewaal kon de schade bij rust beperken tot 1-0, maar moest SNS daarna laten lopen: 3-0.

Fotografie: Wil van Balen