Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad

Algemeen 241 keer gelezen

Hellevoetsluis - Computers en smartphones maken ondernemen makkelijker, maar ook gevoeliger voor cybercrime. Dat werd duidelijk gemaakt door de sprekers tijdens de Cyber Security conferentie in Theater Twee Hondjes afgelopen dinsdag waar ook misdaadjournalist Peter R. de Vries aanwezig was als dagvoorzitter om ondernemers uit Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee toe te spreken.

Naar schatting omvat cybercrime ruim 10 miljard verlies voor het MKB op jaarbasis. Het is dan ook de snelst groeiende vorm van misdaad. De aanwezigen werden erop gewezen hoe makkelijk het in sommige gevallen is voor criminelen om aan de haal te gaan met gegevens van anderen. Het datalek op de website van gemeente Hellevoetsluis is een voorbeeld van waar het mis kan gaan met de digitale veiligheid van gebruikers. Naast het relaas van een aantal sprekers, waaronder Peter R. de Vries, werd door ethisch hacker Yannick Verhoeven ingegaan op de gevolgen van hacken en ransomware.

Het doel van deze bijeenkomst, georganiseerd door gemeenten op Voorne Putten, Goeree-Overflakkee en het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam, is om ondernemers op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee (meer) bewust te laten worden van de gevaren van cybercrime en wat het voor gevolgen kan hebben voor hun bedrijf. Er werden tips gegeven hoe de digitale veiligheid verbeterd en versterkt kan worden tegen onder meer virussen, ransomware en phisingmail.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant