Rockanje en Zwartewaal streden in de derby in Rockanje op het scherpst van de snede. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Rockanje maakt geen misstap in derby met Zwartewaal

Algemeen 264 keer gelezen

Rockanje - Rockanje maakte afgelopen zaterdag geen misstap in de derby tegen Zwartewaal die op sportpark Drenkeling in Rockanje werd gespeeld: 4-2. De ploeg van trainer Harry Rusken zorgde er derhalve voor dat Zwartewaal na zeven duels nog altijd op de eerste overwinning wacht.

'Ze staan na negen seconden op 1-0,' klonk Zwartewaal-trainer Ron Klein na afloop van de doelpuntrijke derby nog altijd vol ongeloof. 'Dat is echt te bizar voor woorden, want we namen zelf de aftrap. Dan loop je alweer meteen achter de feiten aan, want als er iets is, wat ons deze competitie moeilijk afgaat, dan is het scoren.'
Toch slaagde Zwartewaal erin om de gelijkmaker te scoren. Joël Kroon nivelleerde de openingstreffer van Sven Groenenboom halverwege de eerste helft: 1-1, maar nog voor rust zette Vince Keller de thuisclub weer op voorsprong: 2-1.

Rood
In de tweede helft scoorden beide ploegen nog een keer. Groenenboom bracht Rockanje met zijn tweede treffer op 3-1, Dion van Gilst antwoordde voor de bezoekers: 3-2.
'We scoorden voor het eerst dit seizoen in de tweede helft,' aldus Klein. 'Maar toen kreeg Corné Lemmens rood en kon Rockanje uitlopen naar 4-2.'

Fotografie: Wil van Balen