Jeroen Vermeer en Ellen Kreeft, het zingende duo MevrouwMeneer
Jeroen Vermeer en Ellen Kreeft, het zingende duo MevrouwMeneer

MevrouwMeneer, zingend duo van de Maskerade

Algemeen 311 keer gelezen

Brielle - Op 5 december is het Brielse Maskerade, die oeroude Brielse traditie die sinds 2016 op de lijst van Immaterieel Erfgoed staat. Van 19 tot 20 uur gaan Briellenaren gemaskerd en met vermommingen de straat op, soms om thema's uit de actualiteit of gewoon iets grappigs uit te beelden.

MevrouwMeneer, Ellen Kreeft en Jeroen Vermeer zijn sinds twee jaar van de partij op de Maskerade. "Het eerste jaar was een beetje lastig voor ons", zegt Ellen. "Dat rondlopen was voor ons geen succes. We zongen zonder versterking, met akoestische megafoons. Uiteindelijk zijn we op het bordes voor het stadhuis gaan staan. Ons thema was de wildgroei aan terrassen in Brielle. We hadden een grappig lied geschreven over de terrassen en dat je eigenlijk altijd bij 'Chez André' uitkwam. Vorig jaar was een groot succes voor ons, we stonden op een vaste plaats en we hadden veel belangstelling."

Ellen en Jeroen musiceren nu al 6 jaar samen. Ellen heeft een toneelopleiding en Jeroen is van oorsprong singer-songwriter. Ze vonden een middenweg in cabareteske liedjes die ze zelf schrijven. Hun repertoire is afwisselend. Ze treden regelmatig op op feesten en onlangs hebben zij voor de ludieke opluistering gezorgd van de bijeenkomst van raadsleden van de drie gemeenten van Voorne bij de Brielsche Aap.

Ellen heeft bijna haar hele leven in Brielle gewoond, Jeroen komt uit Alkmaar, en woont nu zes jaar in Brielle, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. "Het is een leuk stadje, met veel bijzondere tradities". Ellen herinnert zich de Maskerade van vroeger, ze woonde toen in de Nobelstraat. "Ik vond het een bizar sfeertje, mensen met lakens over hun hoofd die borden met teksten droegen. Het was doodstil. Een jaar of vier geleden gingen we opnieuw kijken, er was veel publiciteit geweest. Ik vond het ontzettend levendig en grappig. Toen kregen we zin om zelf mee te gaan doen."

Ook dit jaar doen Ellen en Jeroen weer mee. "We gaan natuurlijk niet zeggen wat we doen, maar laten we zeggen dat het een samenwerkinsgverband is." Ze zijn nog druk bezig met het maken van een speciaal lied, want dat hoort erbij natuurlijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant