Afbeelding
Foto: Wil van Balen

De Skihut krijgt na 21 jaar nieuwe eigenaar

Algemeen 523 keer gelezen

Hellevoetsluis - Marco Jalink, eigenaar van Skihut de Alpenexpress, vindt het na 21 jaar welletjes. "Ik ben nu 46 en het is tijd voor wat anders." Skihut de Alpenexpress gaat over in handen van Dick Groeneweg die al jaren bedrijfsleider is van de Skihut. Maar voordat het zover is, de officiële overdracht zal pas in februari plaatsvinden, is het eerst nog tijd voor een reünie op 21 december met oud-personeelsleden en dj's die van 1999 tot nu de revue hebben gepasseerd. Er zijn slechts 200 kaartjes beschikbaar voor deze reünie. In januari wordt er ook nog een groot afscheidsfeest gehouden.

"Het was 21 jaar geleden voorpaginanieuws bij Groot Hellevoet toen ik De Skihut opende. Het was dan ook een compleet nieuw concept voor de Vesting in de tijd dat de Stoomketel en Scandals nog op 'het Baantje' zaten. Ik was accountmanager bij een uitzendorganisatie, maar wilde eigenlijk wat anders. Ik had maar 8000 gulden om te investeren. Dankzij het vertrouwen van de familie Wigman (eigenaar pand en Bowling red.) kon ik toch beginnen met letterlijk nul ervaring in de horeca. Mijn eerste biertje tapte ik in mijn eigen zaak. Ik weet nog goed dat we de zaak hadden verbouwd. Vlak voor de opening besloot ik nog een exopy laag aan te brengen op de vloer, maar ja die was nog niet droog toen we open gingen. We besloten zand te strooien omdat de bezoekers anders zouden blijven plakken. De dag erna was het een zooitje. Echt alles zat op de vloer vastgeplakt."

Het waren mooie jaren met vele hoogtepunten en ook dieptepunten. Een van de dieptepunten was het overlijden van een jonge vrouw, een regelmatige bezoekster, aan een hartstilstand. Een ander dieptepunt was toen De Skihut op last van toenmalig burgemeester Tempel twee weken de deuren moest sluiten nadat een beveiliger een medewerker van een concurrerende horecagelegenheid hardhandig had verwijderd. Onterecht volgens Jalink: "In hoger beroep heb ik mijn gelijk gekregen en vervolgens een schadevergoeding."

Maar deze afgelopen eenentwintig jaar zijn vooral een heel leuk feestje geweest. Eerst was er alleen de Skihut, later nam Jalink café Overboard over, brak een muurtje door en maakte er een heuse Bierstube van. "We hebben veel grote namen in de zaak gehad zoals onlangs Famke Louise, rapper Boef, maar ook Wolter Kroes en de Havenzangers. Zaterdagavond is het altijd volle bak, de vrijdagavond wat minder, maar daar heeft iedere ondernemer in de Vesting tegenwoordig last van. Er zijn heel wat stelletjes in Hellevoetsluis en omgeving die elkaar bij de Skihut hebben leren kennen, dat is toch tof! We hebben behalve optredens en gezellige feestavonden dan ook meerdere bruiloftsfeesten in de zaak gehad."

"Misschien heeft het concept van De Skihut, met zijn Nederlandstalige meezingers en top-40 hits ook wel zijn beste tijd wel gehad", zegt Jalink."Ik zong ook vaak zelf, dat was hartstikke leuk en gezellig. Maar jongeren willen nu liever reaggaeton en bubbling horen en daar heb ik persoonlijk niks mee." Zijn opvolger Dick Groeneweg speelt in op de nieuwe trends in muziek. De zaken worden weer gesplitst: Overboard wordt een feestcafé voor jongeren en de ruimte waar nu De Skihut is, wordt een feestcafé in een modern jasje met thema-avonden. En natuurlijk prijkt er daarom dan ook vanaf februari een nieuwe naam op de gevel, want het Oostenrijkse tintje dat zal helemaal verdwijnen. Wat Jalink zelf gaat doen, dat weet hij nog niet. Zijn jarenlange ervaring als trainer zowel bij het betaald voetbal als bij de amateurs zou weleens mooie mogelijkheden kunnen bieden voor de Hellevoeter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant